Australian Open - pobjeda Jelene Kostanić

Odličan dan hrvatskih tenisača na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu potvrdila je i Jelena Kostanić. Nakon Ivana Ljubičića, Maria Ančića i Karoline Šprem, plasman u drugo kolo turnira u Melbourneu izborila je i mlada Splićanka. L

Jelena je bez većih problema pobijedila Amerikanku Mashonu Washington 6:1, 6:2 i u drugom kolu igrat će protiv Čehinje Zuzane Ondraškove.

Prvi hrvatski reket pobijedio je australskog tenisača koji je na turniru nastupio s pozivnicom, Chrisa Guccionea 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3). Ljubo je do sada tek jednom prošao prvo kolo u "Down Under" i to 2002. godine kada je ispao u trećem kolu. Idući protivnik bit će mu Nijemac Philipp Kohlschreiber koji je pobijedio Čeha Lukasa Dlouhya 7:5, 6:2, 6:4

Mario Ančić je u dvoboju protiv Argentinca Agustina Calleria slavio 6:4, 4:6, 6:3, 6:4. Meč je trajao skoro tri sasta, no Mario je na koncu uspio slomiti otpor Argentinca. U drugom kolu Ančić će igrati protiv Čeha Jana Hernycha, koji je u prvom kolu svladao Španjolca Vicentea.

Karolina Šprem je bila uvjerljiva u dvoboju s Ukrajinkom Alonom Bondarenko, 82. tenisačicom svijeta i prošlotjednom četvrtfinalisticom Hobarta. Karolina je ispustila šest gemova, 6:4, 6:2. U drugom kolu Šprem će odmjeriti snage s prvom nositeljicom Lindsay Davenport, koja je u prvom kolu sa 6:2 i 6:1 porazila Australku Casey Dellacquu.

(Hina) xdl ydl

Pročitajte više