Austrijanci dominirali u slalomu, Natko i Dalibor daleko od drugog kruga

AUSTRIJSKI skijaši dominirali su u prvoj slalomskoj vožnji Svjetskog kupa koja se održala u talijanskom zimovalištu Alta Badiji.

Slalomsko "prvo poluvrijeme" bilo je zanimljivo, a takvim ga je učinio Ante Kostelić koji je osmislio stazu, te je postavio dvije "banalne" zamke, ali su se na njih uhvatili mnogi skijaši. Dva puta vezana vrata je trebalo proći u širem luku, no neki su prebrzo i netočno obavljali ta dva dijela staze, te su ili ispadali ili gubili mnogo na vremenu.

Većina Austrijanaca se nije ulovila u klopku, pa je tako Manfred Pranger ostvario najbolje vrijeme, a vrlo blizu mu za vrat pušu Reinfried Herbst (22 stotinki zaostatka) i Benjamin Raich (27 stotinki zaostatka).

Antin slalom, pak, nisu uspjeli završiti i neki od favorita. U pitanju su Mario Matt, Marcel Hirscher, Felix Neureuther...

Dva hrvatska skijaša su ostala daleko od plasmana u drugu vožnju. Natko Zrnčić-Dim je bio 43. sa 3.74 sekunde minusa za najboljim Prangerom, dok je Dalibor Šamšal zauzeo 47. mjesto uz 4.65 sekunde sporijim vremenom od najbržega. 

Alta Badia, slalom (prva vožnja):

1. Manfred Pranger (Aut) 53.35

2. Reinfried Herbst (Aut) +0.22

3. Benjamin Raich (Aut)+0.27

4. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.58

5. Michael Janyk (Kan) +0.86

...

43. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.74

...

47. Dalibor Šamšal (Hrv) +4.65

Pročitajte više