Austrijska atletičarka hrvatskih korijena zaludjela London

 Foto: Getty Images/ Guliver Image

VEĆINU dana provodi kao vodnica u austrijskoj vojsci, a navečer oblači tenisice i sprema se za natjecanja. Ivona Dadić austrijska je atletičarka hrvatskih korijena, što rado ističe.
 
 
 
Na Svjetskom prvenstvu u Londonu, u sedmoboju je završila na šestom mjestu, a publiku je posebno privukla svojom ljepotom. Rezultat karijere ostvarila je na Europskom prvenstvu u Amsterdamu prošle godine, kada je osvojila brončanu medalju. 
 
 
 
Ivonini roditelji podrijetlom su Hrvati iz Bosne i Hercegovine, a u Austriju su se preselili nakon gubitka sina. Prije devet godina Ivona je u prometnoj nesreći izgubila brata, čiji se lik nalazi ispod majice na svakom njenom natjecanju.
 
"U spomen na njega imam tetoviran križić s njegovim imenom, a na svakom natjecanju nosim i njegovu sliku ispod dresa kako bi bio sa mnom zauvijek. Mislim da mi to donosi sreću. Jako mi nedostaje."
 
Na Olimpijskim igrama 2012. Rusi su je proglasili najljepšom sportašicom, a to je ujedno bilo i njeno prvo veliko pojavljivanje na velikim natjecanjima. Ivona je prije tri godine osvojila nagradu 'Večernjakova domovnica' za najljepšu sportašicu Hrvatske u iseljeništvu.
 
 
 
Uz rad u austrijskoj vojsci i atletiku, planira upisati i studij.
 
"Imam čin vodnice, razmišljam i o studiju, ali ne znam još za što bih se odlučila", izjavila je Ivona za Večernji list. 
 
 

Pročitajte više