AZ Alkmaar pisao o Zrinjskom kao o ustaškom klubu. Morao je promijeniti tekst

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

ZRINJSKI će od 18:45 biti domaćin AZ Alkmaaru u utakmici prvog kola skupine E Konferencijski lige. Nizozemski klub na svojim je internetskim stranicama navijačima približio svog suparnika, no pritom i naveo neke stvari zbog kojih su reagirali iz Mostara i tražili da se napisano promijeni.

"Javnosti je posebno bio zanimljiv dio teksta u kojem su Nizozemci pisali o stadionu Pod Bijelim brijegom kao mjestu koje je za vrijeme rata služilo kao logor za bošnjačko i srpsko stanovništvo u Mostaru. Osim toga, u spomenutom tekstu su Zrinjski dovodili u kontekst 'ustaškog kluba', zbog čega je uslijedila reakcija iz redova Plemića", piše Klix i dodaje da je "AZ Alkmaar na molbu Zrinjskog izmijenio dio teksta koji je za Mostarce bio sporan".

Podsjetnik i na Modrića

U opširnom tekstu u kojem se navodi povijest "hrvatskog kluba u Bosni", kako je Zrinjski predstavljen, podsjeća se i da je za njega kao 18-godišnjak na posudbi iz Dinama nastupao Luka Modrić. Te sezone 2003./04. bio je i najbolji igrač lige.

Da su sporni dijelovi teksta promijenjeni, potvrdio je i nizozemski klub: "Ovaj tekst je izmijenjen nakon konzultacija sa Zrinjskim. AZ se ispričava zbog netočnih informacija koje su ovdje bile ranije napisane."

Pročitajte više