Mlada reprezentacija Uzbekistana napravila nevjerojatnu senzaciju na SP-u

Foto: Profimedia

U INDONEZIJI je u tijeku Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina, a osmina finala pružila nam je najveću senzaciju na turniru do sada. Reprezentacija Uzbekistana je rezultatom 2:1 izbacila favorizirane Engleze i tako prošla među najboljih osam gdje će igrati s pobjednikom utakmice između Francuske i Senegala. 

Uzbekistanci su izborili prolazak iz grupe unatoč porazu od Malija, zahvaljujući ranijoj pobjedi protiv Kanade i remiju sa Španjolskom, a sada su ostvarili najveći rezultat svoje generacije. Englezi su na teren istrčali u postavi s po tri igrača iz omladinskih škola Manchester Cityja i Chelseaja i kao ogromni favoriti, ali na kraju su srušeni golovima mladih nada uzbekistanskih klubova Bunyodkora i Lokomotiv Taškenta.

Uzbekistanski izbornik dobio crveni karton

Koeficijent na njihovu pobjedu po kladionicama bio je samo 1.2, a na Uzbekistance čak 9.0. Prvi šok na utakmici dogodio se već u 4. minuti kada je mrežu Engleza zatresao Amirbek Saidov. Na 1:1 je izjednačio Cityjev Joel Ndala, ali u 67. minuti kapetan Uzbekistana Lazizbek Mirzaev postavio je konačan rezultat. 

Englezi su imali 60 posto posjeda i 20 udaraca prema golu naspram uzbekistanskih 12, ali obrana srednjoazijske ekipe izdržala je do samoga kraja, uključujući sudačku nadoknadu od 10 minuta kada smo svjedočili bizarnom trenutku. Izbornik Uzbekistana Jaloliddin Rakhmatullaev pokazao je kreativnost pri taktici krađe vremena.

Loptu koju je njegov igrač izbacio u aut odlučio je svom snagom ispucati preko pola terena, a nakon koškanja između dvije ekipe sudac mu je pokazao crveni karton i uputio ga na tribine, odakle je par minuta kasnije gledao svoje igrače kako slave veliku pobjedu. Za kraj dodajmo kako je ukupna vrijednost ekipe Uzbekistana 60 tisuća eura, a engleske 1.2 milijuna eura, točno 20 puta više.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU 

Pročitajte više