EURO 2020

B92 analizirao Hrvatsku: Dalić je upario dvojac koji je stvoren jedan za drugog

Foto: EPA

SRPSKI B92 analizirao je Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Nakon što je Hrvatska pobijedila Škotsku 3:1 i ušla u osminu finala Eura, B92 je temu dana posvetio hrvatskom izborniku Zlatku Daliću.

"Dalić od pukovnika do pokojnika - i nazad", stoji u naslov teksta.

"Nogometna reprezentacija Hrvatske je strepjela, ali je ipak osigurala plasman u osminu finala Europskog prvenstva. Tamošnja javnost nije puno vjerovala u doprvake svijeta, ali oni su uspjeli se izdići i spriječiti iznenađujuću eliminaciju s kontinentalne smotre. To povjerenje je, doduše, opravdano bilo na minimumu, budući da Vatreni u prva dva kola nisu puno pokazali protiv Engleske i Češke."

Priča se potom prebacuje na Dalića.

"Zlatko Dalić je trpio kritike, kako zbog svoje tvrdoglavosti po pitanju taktike i izbora igrača tako i zbog nekih drugih nelogičnih poteza. Kao što je kritike zaslužio nakon prva dva meča, tako je sada zaslužio pohvale. Trojicu ključnih igrača je stavio na pozicije gdje mogu najviše pokazati, a s jednim iznenađenjem je naročito pogodio. Nikola Vlašić je protiv Škotske zabio vodeći gol, a svojom energijom, driblingom i kretanjem je pronalazio rupe u obrani protivnika. On je, uostalom, i u kvalifikacijama bio jedan od najvažnijih igrača Hrvatska, a u duelu s Otočanima je odlično surađivao i s napadačem Brunom Petkovićem, koji je također započeo od prve minute. Njih dvojica su pokazala da su kao stvoreni jedan za drugog u navali susjeda."

Analizirana je promjena na desnom beku. Josip Juranović je igrao umjesto Šime Vrsaljka.

"Juranović je jednostavno fizički spremniji od Vrsaljka, a svoju sposobnost je pokazao čestim ubačajima po boku i dobrim ritmom."

B92 hvali vraćanje Marcela Brozovića u prvih 11.

"Protiv Češke ga je ostavio na klupi, ali protiv Škotske nije - i to mu se vratilo. Taj zadnji vezni je sjajno čitao igru protivnika, oduzetim loptama razbijao je ritam napada i sprječavao kontre. Dosta prostora je ostavio Modriću i Kovačiću da se fokusiraju na napad i driblingom stvore višak. Pomaknuli su se 15 metara naprijed."

B92 zaključuje da Hrvatska ima potencijalno dobar ždrijeb, kako u osmini finala tako i za dalje.

"Od one generacije iz Rusije 2018. u momčadi je 14 igrača. Ovo je definitivno slabiji sastav od tog iz 2018., ali Hrvatska definitivno može na iskustvo prolaziti protivnike, čak i kad ne igra dobro."

Hrvatska će danas saznati protivnika u osmini finala. To mogu biti Španjolska, Švedska, Slovačka ili Poljska. Ta se utakmica igra 28. lipnja od 18 sati u Kopenhagenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


 

Pročitajte više