Bagarić: Spremni smo za borbu sa strašnom Sienom, trebati će nam i pomoć navijača



DOMAĆOM utakmicom protiv Montepaschija iz Siene košarkaši Cibone otvorit će ovogodišnje izdanje Eurolige. Utakmicu je za Index najavio Dalibor Bagarić. Iskusni centar najmjerodavniji je za to, budući da je kao član Fortituda iz Bologne nebrojeno puta igrao protiv Siene i jako dobro poznaje njene igrače.

"Siena je momčad koja gubi jako malo utakmica, u talijanskoj ligi ne posotoji momčad koja će je zaustaviti ili joj parirati. Zaista su jaki. U Euroligi je malo drukčija priča, no oni i Barcelona su favoriti u našoj skupini", rekao je Bagarić, koji vjeruje da će Cibona u Draženovom domu ipak biti bolja od Talijana.

"Oni su kvalitetniji, no mi smo mlađa momčad, spremna na veliku borbu. Bez pravog fajta na parketu protiv njih se ne treba nadati pobjedi. Jedino tako možemo nadoknaditi taj manjak kvalitete naspram njih. Morati ćemo igrati kvalitetnu obranu cijelo vrijeme, a zaustavimo li McIntyrea i Stonerooka bit ćemo na dobrom putu".

Bagi smatra kako je dugačka klupa i sposobnost svakog igrača da presudi utakmicu najveća snaga Siene.

"Važno je istaknuti kako to nije sebična momčad. Oni nemaju jednu ili dvije opcije u napadu, već u svakom trenutku svaki igrač može presuditi. Jednu utakmicu iskoči Sato, drugu Lavrinovič, treću McIntyre... Nama bi jako pomogla puna dvorana, budući da podrška navijača igračima da onaj dodatni motiv. Nitko ne voli igrati u poluprazim dvoranama, vjerujem da ćemo protiv Siene imati tu vrstu vjetra u leđa", zaključio je pouzdani centar Cibone.

Perasović: Ne treba očajavati niti ako krenemo u natjecanje s 0-3

Prošle sezone Cibona je na domaćem terenu uspjela pobijediti Montepaschi, no u Sieni se nisu dobro proveli. Trener Perasović svjestan je snage talijanskih prvaka, te toga da Vukovi imaju izuzetno težak raspored u prva tri kola.

"Čini mi se da će Montepaschi, Barcelona i Fenerbahče voditi borbu za prvo mjesto, a za četvrto bi se trebali boriti ASVEL, Žalgiris i mi. Vjerujem da imamo šanse za TOP 16 i u slučaju da izgubimo prve tri utakmice", mišljenja je Peras.



No daleko od toga da se Perasović predao prije utakmice, vjeruje u pobjedu, a očekuje da će cibosi imati podršku publike u Draženovom domu. Perasov recept za pobjedu protiv Siene je sljedeći:

"U svakoj utakmici koristimo deset igrača, vjerujem da će većina biti raspoložena. Nadam se podršci publike kako bi igračima još malo skočio adrenalin. Uđe li tad neki šut od onih kakvi inače ne ulaze, bit ćemo na dobrom putu".

Montepaschi u Italiji tamani sve pred sobom, poznati su po odličnoj i konstantnoj obrani, tako da nerijetko protivnike ostavljaju na više od 20 koševa razlike.

"Oni su uz Barcelonu najbolja momčad Europe. Protiv njih lako se upada u depresiju. Na okupu je ista momčad kao lani s malim promjenama, tako da se nema što novoga reći o njima".

Predvodnik Siene je fantastični playmaker Terell McIntyre, a imaju najbolji par četvorki u Europi Stonerooka i Lavrinoviča. Atletski su vrlo snažni, a prinove u momčadi su Nikolaos Zisis, David Hawkins i veteran Denis Marconato. Sa Zisisem igraju nešto sporije i kontroliranije, no njihova igra zadržava isti nivo kao dok je na terenu brzi McIntyre. U svakom slučaju, Cibona u prvom kolu ima težak posao, no ne bi bio prvi put da je Montepaschi pao u Draženovom domu. Lani su grad napustili pognute glave...

Pianigiani: Pobjeda u Zagrebu kao impuls za nastavak sezone


Trenr Montepascija Simone Pianigiani svjestan je snage svoje momčadi, no ne želi obećavati pobjedu u Zagrebu. Zna da je Draženov dom za svakog gosta vrlo neugodan teren.
 
"Svjesni smo poteškoća koje ćemo susresti u Zagrebu. Imamo tri gostovanja u prva četiri kola, to će nam biti najteži start u Euroligu posljednjih godina. No te utakmice treba odvojiti od ostalih u sezoni, treba gledati jedu po jednu" rekao je trener Simone Pianigiani.

"Presudit će duh s kakvim krenemo u tu utakmicu. To je težak terena, a protivnik ima veliku tradiciju. Obično kreću dobro u sezonu. Kao što sam rekao svjesni smo tih poteškoća, dobar rezultat na tom terenu bio bi veliki podstrijek za nastavak sezone", kaže Pianigiani.

Pročitajte više