LIGE PETICE

Bakayoko: Nisam odbio ući u igru, a Gattusu sam samo uzvratio iste riječi

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je teškom mukom, s igračem manje, svladao Bolognu 2:1 i ostao u igri za Ligu prvaka. Međutim, utakmicu na San Siru zasjenio je sukob Tiemoue Bakayoka i trenera Gennara Gattusa. Veznjak, koji je u klubu na posudbu iz Chelseaja, donedavno je bio jedan od najboljih igrača, ali je tijekom tjedna zakasnio na trening sat vremena zbog čega je cijela momčad kažnjena karantenom.

>>> VIDEO Igrač Milana vrijeđao Gattusa, Rino poručio: "Riješit ću to na svoj način"

>>> Milan propada zbog ovakvih tipova

>>> Zašto su igrači Milana slavili pobjedu pokazujući dres rivala?

Bakayoko se pravdao rekavši da mu se pokvario automobil, ali Gattuso nije želio ni čuti za takve isprike. Kako god, igrač se ispričao svima, ali je problem nastao na utakmici. Trener Milana ostavio je Francuza na klupi te ga poslao na zagrijavanje nakon što se ozlijedio Lucas Biglia. Na koncu je u igru ušao Jose Mauri, koji rijetko dobiva priliku, a Bakayoko se vratio na klupu i ušao u verbalni sukob s Gattusom kojem je rekao "od*ebi".

Nakon utakmice talijanski mediji objavili su da je do cijele situacije došlo jer je navodno igrač odbio ući u igru, ali on to oštro demantira.

"Cijelo vrijeme nisam ništa govorio već samo naporno radio i šutio. Međutim, ono što se dogodilo sinoć i način na koji je predstavljeno me obavezuje da odmah reagiram jer ne prihvaćam da budem predstavljen kao igrač koji odbija ući u igru kada njegov trener to zatraži. Ne prihvaćam da budem predstavljen kao igrač koji nema poštovanja prema vlastitoj momčadi i suigračima. Čak i kad sam na klupi, uvijek sam spreman dati 200 posto, pa i ako igram samo pet minuta", započeo Bakayoko na Instagramu pa nastavio.

"Kada je Lucas osjetio probleme, rečeno mi je da se spremim u slučaju da bude neophodna zamjena. Tako sam i učinio i zagrijavao se najviše 2-3 minute. Onda sam se vratio na klupi i sve se ovo događalo između 23. i 26. minute. Onog trenutka kada sam sjeo na klupu, trener mi se obratio na neočekivan način. Nisam učinio ništa osim što sam mu uzvratio iste riječi. Ništa više od toga. I neka bude jasno - nisam odbio ući u igru", naglasio je veznjak.

"Mislim da sve ovo govori za sebe. Imao sam samo jednu želju, ući na teren i pomoći mojim suigračima kao što sam uvijek radio i kao što ću raditi do kraja sezone. Forza Milan!" zaključio je. 

Milan je donedavno želio otkupiti Bakayoka od Chelseaja na kraju sezone, ali nakon nemilih scena mediji na Apeninima vjeruju da je njegova avantura na San Siru završena. S druge strane, čini se da ni Gattuso neće sljedeću sezonu dočekati kao trener Milana, a sve se češće spominje dolazak Antonija Contea. 

Pročitajte više