Bakljašu iz St. Etiennea doživotna zabrana za utakmice Hrvatske i HNL-a

Foto: Hina

23-GODIŠNJI torcidaš iz Zadra (M.M.) osuđen zbog nereda na stadionu Geoffroy Guichard u Saint-Etienneu tijekom utakmice Češke i Hrvatske 17. lipnja 2016. na EP-u dobio je doživotnu zabranu približavanja stadionima na kojima igra reprezentacija Hrvatske te klubovi HNL-a. U vrijeme odigravanja utakmica ne smije prići stadionima bliže od 500 metara.

Odluku o zabrani posjećivanja nogometnih utakmica reprezentacije i HNL-a donio je Županijski sud u Splitu. 23-godišnjak je potom pušten iz zatvora gdje je boravio od 11. studenog prošle godine.

 

 

Na desetomjesečnu zatvorsku kaznu osuđen je na Općinskom sudu u Zadru 12. listopada 2016. godine, a u zatvor je poslan prije pravomoćnosti presude, na temelju pravomoćnog rješenja Općinskog suda u Zadru. Nakon odluke splitskog suda o mjerama opreza, odnosno zabrane posjećivanja utakmica, mladić je pušten iz zatvora. Izdržavanje kazne obustavio je Županijski sud u Zadru. Osuđen je zbog kaznenog djela počinjenog iz mržnje prema većem broju osoba uz uporabu oružja.

Policija ga je otkrila pregledom snimke nadzornih kamera na kojoj se vidi optuženi kako u ruci drži zapaljenu baklju.

Zbog nereda sedmorica iz Dalmacije iza rešetaka

Zbog nereda i prekida utakmice u Francuskoj sedmorica navijača iz Dalmacije završili su u pritvoru; po jedan u Zadru i Šibeniku te petorica u Splitu. Većina se izvukla s jamčevinom, a trojicu se sumnjiči da su u 86. minuti izazvali tučnjavu na tribini, dakle nisu osumnjičeni za ubacivanje pirotehnike u teren. Identificirani su na temelju dokaza francuske policije.

Pročitajte više