Baku razljutilo pravilo o strancima: Pa to ne donosi nikakvo dobro nikome!

ZRINJSKI Bake Sliškovića muči se s igrom, posljedično i rezultatima, pa tablica kaže da zaostaju pet bodova za vodećim Sarajevom. U zadnjem kolu izgubili su u Mostaru od Željezničara, a sutra od 16 sati stiže im Čelik iz Zenice.

Trener Baka je u brigama.

"Ne možemo se pohvaliti velikim brojem šansi pa da kažemo da smo puno toga ispromašivali. Srednji red je taj koji stvara prilike, da smo ih imali sedam ili osam, rekao bih da su napadači zakazali. Ne želim krivicu svaliti na srednji red, svi smo krivi jednako. Nadam se da će to protiv Čelika biti dosta bolje."

No više od toga muče ga administrativne stvari u BiH nogometu.

"Problem četiri stranca u momčadi nam svima predstavlja problem. Ne želim kritizirati one koji su donijeli ovo pravilo, ali ne znam što ono donosi. Prisiljeni smo stavljati mlađe igrače bez obzira jesu li kvalitetni ili nisu. Ne dobivamo ništa posebno na kvaliteti klubova ni igre, dapače, mislim da smo oštećeni s ovim. Ne zanima me kome ovo odgovara, ali ovo ne unapređuje bh. nogomet jer ovaj zakon nema previše smisla. Kako uigrati ekipu za Europu kada ti četiri stranca uglavnom ne igraju? Ovakav zakon i ovakvo rješenje, da se ja pitam, nikada ne bih donio. Sve ovisi o omladinskom kadru. Ako imam pet dobrih mladih igrača, svakako ću ih staviti, a ove poslati na tribine. Ni ovi mladi igrači koji sjede na klupi ne dobivaju praktički ništa s ovim pravilom. Ovo neće donijeti napredak bh. nogometu" zaključio je Slišković.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više