Balaban na ljeto u Glasgow za 1,4 milijuna funti?

MENADŽER Glasgow Rangersa Walter Smith preksinoć je posjetio Belfast i s divljenjem popratio golgetersku večer Davida Healyja. No, prema informacijama koje imamo, nije se samo ime tog 27-godišnjeg napadača našlo na Smnithovoj listi želja. 

Ibrox na kraju sezone napušta klupska ikona, a neizvjesna je budućnost napadačkog dvojca Filip Sebo - Thomas Buffel, pa ne čudi što Smith oblijeće nogometna okupljanja u potrazi za alternativom. Uske kontakte tako je ostvario s Frankom Trimbolijem, čovjekom koji skrbi o karijeri našeg reprezentativca Boška Balabana. Zaista sjajna forma koju ove godine pokazuje u Bruggeu mnoge je skaute natjerala da ozbiljnije poprate njegove nastupe. 

"Glasgow Rangers veliki je klub, a Balaban ima strašnu želju za povratkom na Otok. Razgovarao sam s njihovim prvim strategom, ali još uvijek čekam povratne informacije. Iz oba smjera, dakako." - istaknuo je menadžer našeg reprezentativca, za kojeg je Aston Villa 2001. godine Dinamu izbrojala nevjerojatnih šest milijuna funti. Ostatak se priče zna...

"Ma dobro, te me se priče o neuspjeloj avanturi u Aston Villi nimalo ne tiču. Tamo nikada nisam ni dobio priliku da zaigram i pokažem što mogu, a oni koji razmišljaju na takav način, sigurno me nisu upoznali na terenu. Uostalom, sada sam tri-četiri godine iskusniji i imam veliku želju zaigrati u velikom klubu s Otoka. A Rangers je sigurno jedan od takvih. I nimalo ne strahujem od reakcije navijača ili medija koji znaju biti zaista nemilosrdni." - u dahu nam je izreferirao Boško Balaban.

"Iako, još uvijek nemam ekskluzivnih informacija o poslu s Rangersima. Prvi glas bio je tekst sa službenih stranica Bruggea, pronašao sam još neke informacije na Internetu, a onda se javio i moj agent. Još uvijek je prerano govoriti o odlasku, menadžer je rekao da je u pregovorima, ali konkretne stvari tek će mi javiti. Postoji klauzula koju imam u ugovoru s mojim sadašnjim klubom i eventualni interesanti morat će je ispuniti. Ali, ne krijem da bi mi bilo zadovoljstvo otići u Glasgow." - dodaje Balaban.

Prema nekim informacijama, Balaban može otići već ovog ljeta, uplati li kupac na račun Bruggea 1,4 milijuna funti. A bude li sve prema planu, Balaban ipak neće zaigrati u tandemu s Dadom Pršom: "Čuo sam da odlazi i strašno mi je krivo zbog toga. Proveli smo mnoge divne trenutke zajedno i volio bih ponovo zaigrati s njim. Ali život je takav, na kraju shvatiš da je zdravlje ipak najvažnije."

Balabanov je status u Bruggeu neupitan, a ode li prema Ibroxu, sasvim sigurno neće sjediti na klupi za spomenuti iznos. No, situacija je u reprezentaciji nešto drugačija. Neki dan požalio se čak i Ivica Olić, tvrdi da ne zaslužuje biti peti napadač s toliko iskustva..

"Svaki igrač ima pravo iznijeti svoj stav. Izbornici se mijenjaju, kod nekog igraš više, kod nekog manje a kod nekog - nikako. Nisam ni ja bio zadovoljan pod paskom Kranjčara i Barića. Ali to je jednostavno tako. Teško je biti izbornik i zadovoljiti svih 15 igrača. U početnoj postavi uvijek je njih 11 i nezadovoljnih mora biti. Ali, ponavljam, svatko ima pravo to svoje nezadovoljstvo izraziti. Kao što izbornik ima pravo staviti koga hoće." - zaključuje Balaban.

Dea Redžić

Pročitajte više