Balakovova analiza: Ako Hajduk želi dalje, mora nabaviti novac za pojačanja

KAO ŠTO je najavio u subotu, Krasimir Balakov danas je pred novinarima analizirao sve što se događalo tijekom jesenskog dijela prvenstva. Navijači Hajduka nikako ne mogu biti zadovoljni jer je klub praktički izgubio utrku za naslov s Dinamom i u Kupu ispao od Zagreba.

"Na proljeće neće biti ovaj kadar, to je sigurno. Trebaju nam 2-3 pojačanja koja bi obnovila momčad i koje možemo promiješati s mladima. Hoće li biti novca treba pitati upravu, ali ako Hajduk želi ići dalje mora nabaviti novac za pojačanja. Kvaliteta košta, ima igrača koji malo koštaju, a kvalitetni su, ali onda treba pogoditi. Moj popis želja sastoji se od sedam-osam imena, hrvatski i stranaca i dat ću je upravi. Hajduk u posljednjih 7-8 godina nema prave temelji i na meni je da to posložim", rekao je Balakov.

Balakov se zatim vratio na početak sezone.

"Nismo imali puno vremena, a morali smo sklopiti natjecateljsku momčad. Pet šest utakmica smo odigrali u ritmu četvrtak-nedjelja plus utakmica s Barcelonom. Dobro smo radili. Tada smo imali 13 igrača koji nisu igrali zajedno i to je bila sasvim nova momčad. U 10 utakmica smo izgubili smo u Zadru i od Stokea gdje smo ostavili dobar imidž."

"Nezadovoljnike sam morao odstraniti"

Nakon toga je uslijedio pad.

"Na početku smo igrali atraktivno, ali se kasnije vidjelo koliko nam nedostaju igrači koji su se ozlijedili. Ako za njih nema zamjena teško je zadržati istu razinu. Igrači moraju biti svjesni što znači nositi dres Hajduka. Nezadovoljstvo mladih igrača je nešto drugo, oni nisu zadovoljni svojim statusom i to su pokazali ispred mene. Morao sam reagirati i odstraniti ih iz kadra."


Koje su pozitivne stvari?

"To što Hajduk igra disciplinirano i organizirano i to se nije izgubio unatoč izostancima. Tomasov, Andrić, Lima i Anas su igrači na kojima gradimo igru i ako nemaju kvalitetnu zamjenu Hajduk teško može biti na svojoj razini."

"James je najbolji, a Lima karakter kakav nisam vidio"

Zatim je Bugarin krenuo u analizu igrača.

"Sarić je za mene razočaranje, ali mu sigurno treba vremena. James je agresivan i važan je za Hajduk, bolji je od svih igrača koje sam imao na raspolaganju. Lima je karakter kakvog u karijeri nisam vidio, bori se na svakoj utakmici i treningu. Hajduk još danas treba produžiti ugovor s njim. Inoha ima svjetsku kvalitetu, ali se treba priviknuti na Europu. Luštica je mlad i talentiran, ali treba raditi. Vuković mora skinuti 5-6 kilograma", rekao je Balakov pa nastavio:

"Kukoč i Lendrić su iskoristili svoju priliku maksimalno, Ahmad ima najbolju sezonu otkad je na Poljudu. Andrić, Maloča, Anas, Subašić, Tomasov su igrači koje ne bih prodao jer su kičma momčad. Svjestan sam da klub živi od toga, ali onda moramo dovesti kvalitetne zamjene."

Balakov tvrdi da se na Poljudu nije susretao s pritiscima menadžera ni uprave.

"Nije bilo pritiska od menadžera niti "balkanskog pritiska". S upravom sam imao konflikte, nisam došao da budem prijatelj predsjedniku, ali na kraju možemo postići dogovor."

Pročitajte više