Balakov: U Hajduku je već šest godina isto zbog karaktera igrača. Hoću ljude koji će ginuti!

UDALJAVANJE Trebotića, Tičinovića i Glumca iz prve momčadi Hajduka u drugi plan bacilo je prvu utakmicu četvrtfinala Kupa sa Zagrebom.

> Balakov izbacio reprezentativce iz momčadi! Štimac: Tičinović nije kriv što klub nema viziju!

Na press konferenciji uoči ogleda s Pjesnicima Krasimir Balakov još se jednom osvrnuo na trojac mladih reprezentativaca koji će do daljnjeg trenirati s ranije otpisanima: Jozinovićem, Buljatom i Barišićem.

"Stojim iza svoje odluke, jer to su igrači koji nisu iskoristili svoju šansu. Kap koja je prelila čašu bila je utakmica s Lokomotivom", priznaje Balakov, koji tvrdi da nije prelomio poslije poraza s Lokosima:

"Ako već nemamo kvalitetu za borbu s Dinamom, pokažimo karakter i srce!"

"Mjesec dana sam analizirao situaciju, jer sam bio razočaran poslije remija u Karlovcu. Otkako sam došao u Split njih trojica su nezadovljni, vjerojatno će se sad buniti njihovi menadžeri i možda određeni dio navijača, ali i ja radim stalno, po cijeli dan sam u klubu. U Hajduku neki igrači moraju mijenjati svoj karakter, već šest godina je isto - ekipa krajem polusezone pada, Dinamo pobjegne na veliku razliku, a trener dobiva otkaz. Sve to zbog glava igrača", srdit je bio Balakov:

"Ako već nemamo kvalitetu da se borimo s Dinamom za naslov prvaka, onda je najmanje što očekujem da se bore, da pokažu karakter i srce - ono što je izostalo protiv Lokomotive!"


Umjesto suspendiranog trojca u prvu momčad pozvao je talentirane juniore - Milića, Radoševića i Barešića:

"Njih trojicu sam duže vremena pratio. Mladi su i nedostaje im iskustva, ali sam siguran da će dati sve od sebe kad dobiju šansu. Dok sam ja trener, Trebotić, Tičinović i Glumac neće igrati za Hajduk i od toga neću odustati po cijenu otkaza", kazao je Balakov, koji je spomenuo i negativnu klimu u svlačionici:

"Mi razgovaramo u svlačionici, a nakon pet minuta je to već u medijima. Toga nema nigdje na svijetu!"

"Ne mogu vjerovati da previše stvari izlazi u medije. Mi razgovaramo u svlačionici, a nakon pet minuta je to već u medijima. Zbog takvih stvari također moram reagirati, to je nevjerojatno. Ni u jednom klubu na svijetu toga nema", frustriran je Kraso.

Na kraju se bugarski stručnjak osvrnuo i na dolazak Zagreba:

"Moramo dići glavu i eliminirati Zagreb! To je najvažnije u ovom trenutku, jer Kup nam je ostao posljednja šansa za neki trofej ove sezone. Probrat ću one koji će ostaviti srce na terenu, jer čeka nas teška utakmica", završio je Balakov.

Pročitajte više