Bale: U Realu se štuje samo jedna riječ. Za sve ostalo te razapinju, smak je svijeta

Foto: Epa

GARETH BALE se u siječnju umirovio od nogometa i sad uživa u odmoru te često gostuje u nogometnim podcastima i emisijama. Tako je u razgovoru s Jermaineom Jenasom i Peterom Crouchem pričao o periodu u Realu. U tih je devet godina (2013.-2022.) Bale s Kraljevskim klubom osvojio sve po nekoliko puta, ali priznaje da je pritisak u Madridu neusporedivo veći nego u bilo kojoj drugoj svlačionici. Kaže da se u Realu štuje samo jedna riječ, a to je pobjeda.

''Jednostavno, to je tako. Kad uđete u svlačionicu osjećate se kao pobjednik. Naravno, tamo je bilo puno sjajnih igrača, ali svejedno je teško objasniti. Pobjeda je u mentalitetu kluba'', rekao je Velšanin pa dodao kako je izgledalo kad bi Real izgubio:

''Užasno. Kao da je smak svijeta. Razapinju vas, idete kući depresivni.''

Bale kao primjer pobjedničkog mentaliteta koji postoji u Real Madridu navodi ono što se dogodilo u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola 2018. godine: "Sjećam se razgovora s igračima Liverpoola prije utakmice. 

Imali su problema sa spavanjem, bili su nervozni... Mi smo imali drugačiji mentalitet. Nas je zanimala samo pobjeda, premda su oni bili favoriti.''

Real je pobijedio 3:1, a Bale je s dva gola bio junak. 

Pročitajte više