Bale: Znam španjolski, samo ga nisam želio pričati jer nisam htio strku oko sebe

Foto: Profimedia

GARETH BALE nedavno je otišao u mirovinu nakon turbulentnog dijela karijere u Real Madridu i kratke završnice u LA Galaxyju. Krilni napadač koji je ostavio dubok trag u madridskom velikanu ostat će ondje zapamćen i kao legenda i kao igrač od kojeg su navijači očekivali više.

Bale je odigrao 258 utakmica za Real, zabio 106 i asistirao za 67 golova. Slavio je pogotke u finalima Lige prvaka, osvojio pet trofeja u tom natjecanju, bio trostruki prvak Španjolske i ukupno s Realom dohvatio 15 titula. 

Bale: U Realu sam doživio nevjerojatne trenutke

Ipak, zbog posljednjih sezona, u kojima je više razmišljao o golfu, velškoj reprezentaciji i novcu koji je zarađivao sjedeći na klupi Reala nego o dobrobiti kluba, dio navijača okrenuo mu je leđa. Zamjeralo mu se i to što od 2013. do 2022., koliko je bio pod ugovorom s Realom, nije naučio španjolski jezik, no Bale govori drugačije.

"Želio sam igrati za Real i doživio sam s njim neke nevjerojatne trenutke. Ali bilo je i onih teških, u kojima se osjećate usamljeno jer vas svi napadaju i zvižde vam. Kad potpišete za Real, očekuje se da budete svugdje i sve radite. Ja nisam takav. Ja sam samo želio igrati nogomet i potom nestati opet u tami", rekao je i dodao:

"Mogao sam govoriti španjolski, ali nisam to želio. Želio sam svoje stvari sačuvati za sebe i ne imati strku. Možda su me zato i napadali, zato što nisam puno otkrivao. Nisu me shvaćali."

Pročitajte više