EP U RUKOMETU

Balić: Ne bih se složio da je Euro neregularan

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Island 23:22 u utakmici 3. kola skupine I na Europskom prvenstvu. Bila je to prva pobjeda hrvatske momčadi u drugom krugu natjecanja, a do nje je momčad došla pogotkom koji je postigao Ante Gadža 15 sekundi prije kraja susreta. Ivano Balić, pomoćnik izbornika Hrvoja Horvata, u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirao je turnir: 

"Lijep je osjećaj nakon pobjede protiv Islanda, ali imali smo dva kiksa, dvije utakmice koje smo izgubili i napokon smo se vratili pobjedi. Svi su sretni i zadovoljni te se dobro osjećaju. Izgubili smo standard od prije, što je bilo normalno. Nismo se snašli na početku, imali smo problema u napadu, no onda smo uhvatili priključak. Drugo poluvrijeme odigrali smo perfektno u obrani, ali normalno je da se tada malo obrana umori i tu smo 7 na 6 imali problema sa šutevima s krila. No na kraju smo se uspjeli izvući."

Balić je potom nastavio: "Malo prije utakmice dobio sam podatak da smo promijenili 30 igrača, to vam je sve jasno. Počne jedna ekipa, a onda dođe druga, treća pa četvrta. Mislim da smo se u svemu tome dobro snašli, imali smo tu slabu utakmicu protiv Crne Gore, gdje bih rekao da su Crnogorci bili stvarno jako dobri. Nismo mi bili toliko loši koliko su oni nas dobro napadali, smireno i pažljivo, zbog toga smo imali problema. Tu utakmicu je bila velika i razlika u golmanima. Mogu biti zadovoljan s obzirom na sve promjene koje smo imali. Momci se bacaju na glavu i to je ono najvažnije."

Balić: Ne bih se složio da je Euro neregularan

Podcrtao je igrače za budućnost hrvatskog rukometa: "Jelinić, Lučin, Martinović su se našli u ulozi nositelja, prvi put zapravo. Mislim da su pokazali da možemo računati na njih. Još je neke role imao i Maraš pa je na krilu imao Glavaš, mislim da su ti mladi pokazali da se može računati na njih i sad je na njima da rade, da igraju što bolje u klubovima. Mislim da za budućnost neće biti problema."

Smatra da Euro nije neregularan: "Ne bih se složio da je Euro neregularan, tako je kako je. Nas je zahvatio virus i što sad ti tu možeš? To je tako, treba se prilagoditi koliko možeš. Mi smo prvi nadrljali, onda su krenule i sve ove druge reprezentacije. Treba se snaći u svemu tome."

Potom je otkrio svog favorita za Euro: "Možda bih istaknuo Dance kao favorite jer su izgubili najmanje igrača, svi ostali su puno rotirali. Vidjeli smo dosta mladih igrača po svim reprezentacijama koji su dobili određenu minutažu, a u nekoj normalnoj situaciji možda ne bi ni dobili. Tako da se iz toga može izvući pouka i vidjeti na koga se može računati."

Pročitajte više