Balić, Džomba i Špoljarić prvi opipali parket prekrasne Arene Zagreb

ARENA Zagreb je gotovo završena. Barem njezin unutarnji dio, dok vanjštini i okolici još uvijek predstoji ušminkavanje kako bi za nekoliko tjedana mogla ugostiti najbolje svjetske rukometaše.

Povodom završetka radova organizirana je kratka svečanost koju su svojim prisustvom uveličali gradonačelnik Bandić, ali i nekoliko predstavnika Hrvatskog rukometnog saveza pojačani rukometašima Zagreba Balićem, Špoljarićem i Horvatom.

Još do prije nekoliko dana, kada su Indexovi novinari prvi zavirili u njezini utrobu, Arena je izgledala kao veliko gradilište. Danas je već parket na svom mjestu, semafori su u funkciji, a za ovu prigodu dopremljen je i jedan rukometni gol kako bi reprezentativci mogli simbolično uputiti prvi šut u ovoj jedinstvenoj ljepotici.

Gradonačelnik Bandić rekao je nekoliko prigodnih riječi izrazivši zadovoljstvo viđenim i naglasivši da je "ovo dokaz svim nevjernim Tomama koji nisu vjerovali da će se Arena završiti u predviđenom roku."

Generalna proba trebala bi se odigrati 27. prosinca kada bi prema sadašnjim planovima hrvatski rukometaši ugostili Rusiji, najprije u Areni, a onda zatim i dva dana kasnije u novoj splitskoj dvorani. Informaciju je otkrio predsjednik uprave Ingre, Igor Oppenheim, dodavši da još uvijek nije sve izračunato, međutim da će troškovi izgradnje ostati u predviđenih devedesetak milijuna eura.

Arena sagrađena u rekordnom roku

Nakon silnih peripetija i građevinsko-političkih igrica, radovi na Areni napokon su započeli 20. svibnja 2007. godine. Dvorana će primati više od 16 tisuća gledatelja, a osim za rukomet ugostit će čitav niz sportskih i nesportskih sadržaja. Ukupni troškovi izgradnje procjenjuju se na nešto manje od 90 milijuna eura.

Marko Petrak
Foto: Vlatka Hren

Pročitajte više