Balić potpisao za Udinese: "Ima li on uopće 15 godina?"

Foto: Hina

ANDRIJA BALIĆ posljednjeg dana prijelaznog roka potpisao je za Udinese.
 
ANALIZA Struka je kriva što Balić nije Hajduku dao više
 
INTERVJU Andrija Balić: Sazrio sam za odlazak iz Hajduka 
 
Hajduk će dobiti tri milijuna eura, te mogući milijun kroz bonus. Prva rata od transfera sjeda ne ljeto. Baliću, prema ranijem dogovoru, pripada deset posto, odnosno 300 tisuća eura.
 
Ugovor s Udineseom je, nakon liječničkog pregleda, potpisao do lipnja 2020. godine, a zarađivat će 240 tisuća eura po sezoni. Mladi nogometaš može zaraditi i više ako bude redovito nastupao u prvoj momčadi.
 
 

Udinese Calcio 1896 comunica di aver acquisito a titolo definitivo le prestazioni sportive del centrocampista classe...

Posted by Udinese Calcio 1896 on 1. Februar 2016
 
Pred kraj prvog dijela sezone Balić je izgubio formu, a dijelom i pravu želju. Njegov odnos s trenerom Damirom Burićem bio je nategnut. Odlazak u Udinese Balićev otac najavio je preko novina. U Hajduku nisu bili sretni, no bili su dovoljno strpljivi. Balić nakon godinu i pol dana seniorskog staža odlazi zadovoljan, a zadovoljan je i Hajduk. Nakon što je propao transfer Lovre Kalinića u Aston Villu zbog radne dozvole, prodaja Balića bila je prioritet. Balić se nije slagao s trenerom Damirom Burićem i njegov ostanak u klubu predstavljao bi problem.

Pobjegao ispod radara velikih klubova 
 
Navijači u Italiji, kao i tržište, dobro su upoznati s igračem koji dolazi na scenu. Komentira se dobar posao Udinesea, koji je Balića doveo ispod radara i brže od velikih klubova. Udinese je klub koji preprodaje, itekako ozbiljan igrač na tržštu. Može se pročitati i da će Balić zasigurno doći u fokus Reala ili Juventusa. Na društvenim mrežama navijači se šale da Balić izgleda kao da još nema ni 15 godina. Takva je praksa, talenti odlaze i prije nego lokalna sredina shvati da ih posjeduje. 
 
ANDRIJA BALIĆ U HAJDUKU
 
Broj nastupa: 45
Početni sastav: 32
Broj golova: 10
Broj asistencija: 6
 

Pročitajte više