Bandić: Uprava Cibone mora platiti cijenu kao i ja kad sam se napio prije šest godina

"CIBONI treba generalni remont", rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jasno pokazavši prst prema dolje Upravi nekoć slavnog zagrebačkog košarkaškog kluba.

A samo par minuta prije Bandić se zajedno sa Cibona dva direktora Božom Miličevićem i Mihovilom Nakićem smješkao pred novinarskim objektivima prilikom otvorenja velike garaže na Tuškancu u sklopu koje su sagrađena i dva košarkaška igrališta za trening mladih Ciboninih nada. No uz Bandićev blagoslov, Miličeviću i Nakiću ovo bi mogla biti posljednje poziranje pred objektivima kao Ciboninim čelnicima.

"Da Ciboni treba puno vjetra u jedra na svim razinama, mislim da sam time sve rekao", ponovio je gradonačelnik novinarima i objasnio svoje riječi:

"Interes grada je da svaki klub u gradu bude prepoznatljiv i uspješan brand, a tako i Cibona. Ja očekujem da će gospodin Jelušić povući prave poteze i da će Cibona od sljedeće sezone krenuti pravim putem."

Zagrebu od sljedeće sezone više gradskog novca nego Ciboni

Osim što bi klub iz Savske napokon mogao dobiti novo vodstvo, u Ciboninu bi kasicu od sljedeće godine moglo pristizati znatno manje gradskih sredstava nego proteklih godina. Mlađi brat iz Trnskog, Zagreb, zaslužio je prema Bandiću puno bolji tretman.

"Cibona već sada dobiva sredstva koja su dostatna za dobre rezultate, a zašto su ti rezultati izostali to treba pitati ljude u upravi. Koliko sam ja shvatio, ove godine nije osvojena niti jedna titula. Moramo se ispraviti već sada. Zagreb će dobiti više sredstava jer je ove sezone napravio više nego Cibona. Koliko znam Zagreb je osvojio kup, a i igrao je među četiri najbolja u Hrvatskoj kao i Cibona", dodao je Bandić i grijehe Cibonine uprave usporedio sa svojim pijanstvom i bježanjem od policije od prije šest godina.

"Cibona je do sada imala vrhunske uvjete, ali je pala. A kad padnete onda morate platiti cijenu. Kad sam se ja prije šest godina napio, podnio sam ostavku i to je bilo minimalno što sam mogao napraviti."

M.P.
Foto: M.P.

Pročitajte više