Barbara Matić diskvalificirana u borbi za broncu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

DVOSTRUKA svjetska prvakinja Barbara Matić poražena je u borbi za broncu na prestižnom džudaškom IJF Grand Slamu u Parizu. Svjetski broj jedan i prva nositeljica kategorije do 70 kilograma je u borbi za broncu izgubila od Nizozemke Kim Polling. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je ovo bio sedmi poraz 28-godišnje Splićanke u isto toliko borbi protiv 31-godišnje Nizozemke, bivše trostruke europske prvakinje.

Njihov dvoboj je presudila Barbarina diskvalifikacija 23 sekunde prije kraja borbe. Matić je bacila Nizozemku na wazari, no suci su nakon videopregleda promijenili odluku i diskvalificirali članicu splitskog kluba JK Pujanke. Broncu je osvojila i Brazilka Ellen Froner, dok je slavila Španjolka Ai Tsunoda Roustant, porazivši u finalu Francuskinju Marie Eve Gahie.

Upravo je 21-godišnja Španjolka, svjetska juniorska prvakinja iz 2021. godine, u polufinalu zaustavila Barbaru Matić. Na putu do polufinala hrvatska džudašica je pobijedila Njemicu Friederike Stolze, Nizozemku Hilde Jager te Grkinju Elisavetu Greteltsidou.

"Zadovoljna sam"

"S obzirom na to da sam cijeli turnir vukla ozljedu prepone, stvarno sam zadovoljna. Što se tiče polufinala, Španjolka je zaista ovaj put bila bolja. Odlično se taktički pripremila, svaki put je bila ispred mene, jednostavno nisam mogla svoj gard uspostaviti kako treba i na kraju poentirati, mislim da je to zasluženo.

U borbi za broncu protiv Kim ja mislim da sam ušla možda najbolje u borbu i to se pokazalo po napadima, ali, nažalost, umjesto da bude moje bacanje, bila je diskvalifikacija za mene jer sam dotakla glavom pod. Htjeli smo bolje otvoriti godinu, s medaljom barem, peto mjesto je uvijek najgore. Ostaje nam još za raditi dalje, prvo moram sanirati ovu ozljedu, ima još turnira, duga je godina, samo da budemo zdravi", rekla je Matić.

Idući Grand Prix je u Tel Avivu od 16. do 18. veljače.

Pročitajte više