lige petice

Barca ga je dovela jer nije mogla nikoga drugog, Xavi ga je otpisao. Sada im je spas

Foto: EPA-EFE/BIEL ALINO

ŠEST minuta prije kraja Barcelona je primila gol kod Levantea za 2:2, a Xavi je pozvao Luuka de Jonga da uđe u igru. Znalo se što slijedi. Osam minuta kasnije, debelo u sudačkoj nadoknadi, Alba je lijepo centrirao s lijeve strane, a De Jong sjajno odigrao u kaznenom prostoru. Promjenom smjera trčanja prevario je dvojicu čuvara, izborio se za povoljnu poziciju i onda krasno i neobranjivo glavom zabio za važnu pobjedu.

Dva, četiri, šest. Broj minuta koliko Luuk De Jong dobije i zabije

Dvije, četiri, šest. To je broj minuta koliko je Luuk de Jong dobio u zadnje tri prvenstvene utakmice na kojima je zabio. U svakoj od njih je golove za Barcelonu postizao u 90. minuti ili u sudačkoj nadoknadi. Barcina zlatna rezerva donijela je svom privremenom klubu šest bodova u La Ligi. De Jong je ove sezone postigao čak šest prvenstvenih golova za Barcelonu jer je od 16 nastupa u La Ligi samo šest imao kao starter.

Koliko De Jong znači Barceloni pokazuje podatak što je s njegovim golovima na drugom mjestu, a bez njih bi bila šesta, van zone Lige prvaka. Drugom, starom (31) i donedavno neželjenom Barcinom De Jongu sada se klanja katalonska, ali i španjolska javnost.

Sada je "anđeo, spasitelj i eliksir". Do jučer je bio otpisan

Mediji ga nazivaju "anđelom, spasiteljem, eliksirom", ali mora se istaknuti da je prošlog ljeta doveden samo zato što Barcelona nije mogla kupiti nikoga, pa je De Jonga dovela na posudbu iz Seville. Kod Koemana se nije naigrao, ali to je bilo super prema tome koliko je prilika dobio kod Xavija.

U prve dvije utakmice pod njim nije ulazio u igru, a u trećoj je dobio osam minuta. Barcelona ga se pokušala riješiti u zimskom prijelaznom roku, ali ga Sevilla nije htjela primiti natrag prije kraja sezone i posudbe.

Međutim, De Jong od početka ove godine dokazuje da je vrijedan Barcelone. Prvo je zabio jedini gol za pobjedu kod Mallorce, pa također jedini gol Barcelone za bod kod Granade, a onda je krenulo u dvije, četiri i šest zadnjih minuta. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DE JONGOV GOL ZA POBJEDU BARCELONE

 

Pročitajte više