barcelona

Barca: Mi nismo objavili detalje Messijeva ugovora. Igrač najavio tužbu protiv novina

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKI list El Mundo objavio je danas dosad nepoznate detalje iz nevjerojatnog ugovora koji Messi ima s Barcelonom.

Ponajbolji igrač svijeta će Barcelonu za trajanja svojeg zadnjeg četverogodišnjeg ugovora stajati čak 555 milijuna eura, što je, u vrijeme globalne krize, Barceloni golemi teret i tjera je prema bankrotu.

List je objavio preslike dokumenata iz ugovora prema kojima Messi godišnje zarađuje 138 milijuna eura bruto. Za potpis tog ugovora dobio je 115.2 milijuna eura i još 78 milijuna dobit će kao bonus za lojalnost. Taj bonus ostvario je dosad u iznosu od 92 posto.

El Mundova ekskluziva podignula je jako puno prašine u Španjolskoj. Nagađa se tko je proslijedio novinarima tajne dokumente, a o svemu se službenim priopćenjem oglasila i Barcelona.

Messi će tužiti novine

"Klub žali što su ovi dokumenti dospjeli u javnost jer je riječ o vrlo povjerljivim stvarima koje se tiču samo dvije strane. Barcelona kategorički odbija bilo kakvu odgovornost u vezi objave ugovora i poduzet će pravne korake protiv El Munda. Barcelona potpuno podržava Lea Messija u ovom slučaju, a naročito u pokušaju da se naruši njegov imidž i odnos s klubom u kojem je postao najbolji igrač na svijetu", objavio je klub na svojim stranicama.

Novinarka RAC-a 1 Marta Ramon Gorina objavila je na Twitteru da će Messi podnijeti privatnu tužbu protiv El Munda te da će njegov odvjetnik istražiti imaju li članovi uprave kluba bilo što s otkrivanjem dokumenta.

Pročitajte više