BARCA - SEVILLA 4:2 Rakitić i ekipa natrpali Sevillu, ali junak je Ter Stegen

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je u fantastičnom derbiju 9. kola Primere pobijedila Sevillu 4:2 i skočila na prvo mjesto ljestvice.

Svaka čast Premiershipu, Bundesligi i Seriji A, ali nogomet koji se igra u Primeri je van svake pameti. Nakon fantastične utakmice Reala i Levantea, Barca i Sevilla ponudile su spektakl na Nou Campu koji je malo zasjenila ozljeda Lionela Messija u 17. minuti.

Argentinac je susret otvorio primanjem nagrade za igrača mjeseca, a već u drugoj minuti je asistirao Coutinhu za 1:0. U 12. minuti se na fantastičnu asistenciju Suareza sjurio prema Sevillinom golu i preciznim udarcem ljevicom pogodio suprotni kut za 2:0. Takvih golova Messi je zabio na stotine u karijeri i izgledalo kao da će se opet iživljavati na Sevilli, koja je u 6. minuti pogodila stativu, no onda se teško ozlijedio.

U jednom duelu je nezgodno sletio na ruku i s bolnom grimasom i debelim zavojem oko ruke izašao iz igre. Argentinca su hitno prevezli u bolnicu na preglede i prema prvim informacijama nije ništa slomio nego je riječ o istegnuću ligamenata. Dobra vijest za Sevillu bila je da ih Messi više neće maltretirati, a loša da je umjesto njega ušao Osumane Dembele koji je utakmicu odigrao kao da mu je zadnja u životu.

Nakon samo dvije minute je povukao kontru i obrisao pod s dvojicom Sevillinih igrača, ali mu je lopta malo pobjegla i nije stigao pucati. U 38. minuti ga je Suarez lansirao u kontru, ali je Francuz iz dobre pozicije pucao preko gola, a četiri minute kasnije Dembele je sjajno proigrao Semeda, ali je ovaj iz čiste pozicije raspalio loptu u 57. red tribina.

Sevilla je mogla smanjiti u 43. minuti kad je Carrico nakon ubačaja iz kornera pucao preko gola, a gosti je u sudačkoj nadoknadi trećeg gola poštedio Rakitić koji je u mrtvoj šansi išao lobati Vaclika, ali nije uspio.

U drugom poluvremenu su se redale prilike pred oba gola, a apsolutno prvo ime tih 45 minuta, a možda i igrač utakmice bio je domaći golman Marc-Andre Ter Stegen koji je držao Barcu na životu u kritičnim trenucima. Nakon što je Suarez u 58. minuti promašio čisti zicer, tri minute kasnije Sevilla bi zabila da je na golu stajao bilo tko osim fantastičnog Nijemca. Andre Silva je sjajno pucao glavom, ali je Ter Stegen nevjerojatnom paradom iz rašlji izvadio loptu. Ona se odbila na noge Franu Vasquezu koji ju je samo morao zakucati u gol, ali se od nekud ponovno stvorio Barcin golman i obranio i njegov udarac.

Kako to obično biva, Barca je iz kontre zabila treći gol. Suarez je pobjegao obrani, Vaclik nije imao izbora nego da ga ruši, a Urugvajac je sam realizirao kazneni udarac. Iako su gubili 3:0, gosti se nisu predavali i nisu ni morali jer je u Barcinoj obrani curilo na sve strane i bilo je samo pitanje vremena kad će primiti gol. On je došao u 79. minuti kad je Sarabia odlično pucao, lopta na putu prema golu okrznula Lengleta te promijenila smjer i prevarila Ter Stegena.

Sevilla je nakon gola jurnula po drugi i tko zna kako bi ova utakmica završila da Ter Stegen u 86. minuti s nove dvije nestvarne reakcije nije sačuvao svoj gol. Busquets je katastrofalno pogriješio i promašio loptu. Ona dolazi do Sarabije koji puca iz odlične situacije, ali Nijemac fantastičnom reakcijom odbija loptu. Na odbijancu je Andre Silva koji, baš kao i Vasquez nekoliko minuta ranije, mora samo zakucati loptu u gol, ali Barcin čarobnjak se stigao ustati i sjajno postaviti te zatvoriti prvi kut.

Tri minute kasnije Rakitić je jedan odbijanac lijepim udarcem pospremio u gol za 4:1 i priči je bio kraj, iako će Muriel u sudačkoj nadoknadi odličnim udarcem pogoditi za 4:2.

Na prvi pogled laka pobjeda Barce, ali ova utakmica bila je sve samo ne lagana. Što zbog zabrinjavajuće ozljede Messija, što zbog propuha u domaćoj obrani koji nije kažnjen samo zahvaljujući veličanstvenoj Ter Stegenovoj večeri.

Pred Barcom je teška utakmica protiv Intera u Ligi prvaka i Clasico sljedeće nedjelje. Kako stvari stoje, obje utakmice morat će igrati bez Messija koji je jedini nedostajao u festivalu nogometa na Nou Campu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.