Barcelona

Barca složila popis trenera koji bi mogli naslijediti Koemana. Tko je najbolji izbor?

Foto: Guliver

RONALD KOEMAN mogao bi ovog tjedna dobiti otkaz u Barceloni. 

Nizozemac nema podršku navijača, medija, ali ni predsjednika kluba Joana Laporte. Nizozemac, koji je bio igračka legenda Blaugrane, doveden je u eri bivšeg gazde Josepa Marije Bartomeua i u klubu je samo zbog toga što je Barcelona u financijskom kaosu i ni jedan vrhunski trener se ne trudi zamijeniti Nizozemca.

Laporti se nisu svidjele izjave koje je Koeman dao nakon debakla u Ligi prvaka protiv Bayerna na Camp Nouu.

"Tu smo gdje jesmo, imamo igrače kakve imamo i ovo je realno stanje stvari. No, vjerujem da će ti mladi igrači biti dobri za dvije, tri godine", prošli tjedan je izjavio Nizozemac i iznervirao Laportu i navijače. Slično je napravio sinoć nakon šokantnog remija s Granadom.

Xavi, Pirlo, Conte, Cocu ili Low?

Novinar Gerard Moreno navodi da uprava Barcelone ima popis petorice trenera. Jedan od njih trebao bi naslijediti Koemana. Na popisu su Xavi, Andrea Pirlo, Antonio Conte, Phillip Cocu i Joachim Low.

 

Xavi je Barcelonina igračka legenda, ali i jedini s ovog popisa koji nije slobodan. Xavi vodi katarski Al Sadd, a preostala četvorica s Barcinog popisa su bez posla.

Pirlo je dobio otkaz u svibnju u Juventusu, Conte je, nezadovoljan financijskom situacijom, napustio Inter nakon osvajanja titule talijanskog prvaka, Cocu je bez posla od prošle godine, kada je vodio engleskog drugoligaša Derby, a Low, koji nikad nije vodio neki klub, napustio je reprezentaciju Njemačke nakon Europskog prvenstva.

Pročitajte više