Barca traži Xavijevog nasljednika. Onaj najpoželjniji je i najteže dostižan

Foto: Profimedia

BARCELONA je u potrazi za trenerom koji će na kraju sezone naslijediti Xavija. Katalonski klub već se distancirao od glasina koje ga povezuju s Pepom Guardiolom, Jürgenom Kloppom, Thiagom Mottom i Rubenom Amorimom i navodno sveo popis potencijalnih kandidata na tri imena.

Talijan Roberto De Zerbi najizgledniji je kandidat, tvrdi novinar Gerard Romero. De Zerbi je Brightonov menadžer s otkupnom klauzulom od 12 milijuna eura,a španjolski novinar dobro upoznat sa zbivanjima u Barceloni tvrdi da će ovog ljeta nastati pomama za talijanskim stručnjakom.

Xabi Alonso se ističe

Uz Talijana, kandidati su Nijemac i Španjolac. Barcu se povezivalo s Hansijem Flickom i Julianom Nagelsmannom, no izgledniji od njihovih dolazaka jest dolazak Thomasa Tuchela. Bayernov trener je pod ugovorom do ljeta 2025. godine.

Španjolska opcija za Xavijevog nasljednika španjolskim medijima čini se i najteže dohvatljiva, a nekima i najpoželjnija. U pitanju je Xabi Alonso, trener Bayera, vodeće momčadi njemačkog prvenstva. Teško dostižan čini se zbog svoje povezanosti s Real Madridom, Liverpoolom i Bayernom, u kojima je igrao godinama. Liverpool će na ljeto sigurno tražiti novog trenera, a možda i Bayern.

Pročitajte više