LIGE PETICE

BARCELONA - ALAVES 1:1 Agonija se nastavila i pod novim trenerom te protiv davljenika

Foto: REUTERS/Albert Gea

BARCELONA je u 12. kolu La Lige na svom terenu odigrala samo 1:1 sa skromnim Alavesom, koji je do ove utakmice imao tek devet bodova i zabio tek pet golova.

Palom velikanu očito još nije pomogla promjena trenera. Samo dva dana nakon što je naslijedio Ronalda Koemana, koji je dobio otkaz, privremeni trener Sergi Barjuan imao je, činilo se, idealan start. Na domaćem terenu protiv davljenika Alavesa. 

Barcelona je povela u 49. minuti krasnim golom Memphisa Depaya, koji je s 18 metara iskosa s lijeve strane zabio desnicom u suprotne rašlje.

Međutim, samo tri minute kasnije Luis Rioja izjednačio je za konačnih 1:1, i to tako da se prošetao kroz obranu Barcelone, a za gol mu je praktično asistirao zapovjednik Barcine obrane Gerard Pique.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kao što pokazuje statistika utakmice, Barcelona je trebala pregaziti Alaves, ali jedine brojke koje na kraju vrijede su one o broju golova, a tu su suparnici bili izjednačeni.

Barcelona je tako tri kola zaredom bez pobjede u La Ligi. Zadnji put je slavila prije dva tjedna protiv Valencije, nakon čega je izgubila od Reala i Raya te sada samo remizirala s Alavesom.

Nakon 11 odigranih utakmica zona Lige prvaka bježi joj pet bodova. Vrh i Real udaljeni su osam bodova. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više