ŠPANJOLSKI SUPERKUP

BARCELONA - ATLETICO 2:3 U čudesnoj utakmici Atletico izbacio Barcu iz Superkupa

Foto: EPA-EFE

FANTASTIČNU utakmicu odigrali su Barcelona i Atletico Madrid u polufinalu španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji. Atletico je pobijedio 3:2. Ekipa Diega Simeona je povela, Barca je okrenula, a onda još jedan nevjerojatan preokret radi Atletico za konačni trijumf.

U prvom dijelu nije bilo golova, a onda je šou započeo Koke na krasnu asistenciju Coree. Izbio je sam pred Neta i lagano poentirao za 1:0. 

Barcelona je odgovorila samo pet minuta kasnije preko čudesnog Lionela Messija. Argentinac se u gužvi doslovno provukla kroz dvojicu igrača, opalio desnicom, svojom slabijom nogom, i krasno pogodio za poravnanje. 

Šou VAR-a u drugom poluvremenu

Već u 60. minuti Messi je zabio za 2:1, ali VAR je poništio njegov pogodak jer je prije sjajnog udarca lijevom nogom loptu smirio rukom. 

Samo dvije minute nakon toga Barca je ipak povela zahvaljujući Antoineu Griezmannu. Francuz je dobro pratio akciju i pogodio glavom nakon odbijanca te tako zabio svojoj bivšoj ekipi. U 75. minuti činilo se kako je utakmica riješena kada je Pique zabio nakon slobodnjaka, ali ponovno se javlja VAR koji poništava njegov pogodak zbog doslovno jednog koraka.

Atletico je to iskoristio u 81. minuti. Vitolo je izbio sam pred Neta koji ga ruši, a sudac pokazuje na penal. Precizan je bio Morata koji je pogodio za 2:2.

Nekoliko trenutaka nakon toga VAR je ponovno pregledavao spornu situaciju, ovoga puta mogući penal za Atletico. Činilo se kako je lopta okrznula Piquea po dlanu nakon ubačaja, no sudac nije vidio dovoljno snažan dokaz za to i nije pokazao na bijelu točku.

Na kraju Atleticu nije trebao VAR za konačni preokret. Pique je pogriješio, Morata je uposlio Correu koji puca, njegov udarac je Neto uspio obraniti, ali lopta je ipak prošla gol-liniju prije nego što je jedan od igrača Barcelone stigao intervenirati. 

Finale Superkupa Atletico igra protiv Reala u nedjelju, a susret će početi u 19 sati.

 

Pročitajte više