LIGE PETICE

BARCELONA - BETIS 5:2 Festival golčina bez Messija, Rakitiću ni minute

Foto: Gulliver / Getty Images

BARCELONA - BETIS 5:2 u drugom kolu La Lige. Barcelona je bez Messija i Suareza u momčadi i s Rakitićem na klupi, koji je tamo ostao jer mu slijedi transfer u Juventus, ostvarila prvu pobjedu sezone nakon što je u prvom kolu izgubila 0:1 kod Athletica. 

Utakmica koja se pretvorila u natjecanje za najljepši gol

Bila je to utakmica koju su obilježile krasne akcije za ništa manje lijepe golove obje momčadi. "Festival nogometa" ili "golijada" fraze su kakvima se opisuju utakmice poput ove. Ali malo je utakmica "poput" ove, s toliko lucidnih proigravanja i sjajnih golčina.

Betis je otvorio festival nogometa

U 15. minuti Betis je na upravo takav način poveo i to u jeku dominacije Barcelone. Sergio Canales odlično je na centru uzeo loptu Sergiju Busquetsu, sačuvao je od nasrtaja suparnika, dodao Lorenu Moronu. On lijepom loptom u prostor nalazi Nabila Fekira, koji pak sjajnim poentiranjem završava krasnu akciju Betisa. 

S obzirom na to kako su često padali golovi na ovom meču, nije pogrešno istaknuti da smo na drugi čekali "čak" 25 minuta. Za Barcelonu je došao u najboljem trenutku, pred kraj poluvremena i u režiji najočekivanijeg  strijelca.  I ovaj gol bio je lijep. Sergi Roberto odličnim dodavanjem izbacio je kompletnu obranu gostiju, a Griezmann ulovio loptu ljevicom i poslao u mrežu za svoj prvi gol u dresu Barcelone. 

Griezmann u najboljem trenutku zabio prve golove za Barcelonu

U petoj minuti nastavka Griezmann nastavlja veliki preokret Barcelone. Opet je Sergi Roberto dodavač, a Grizou strijelac. Sada je još ljepše zabio nego prvi put. S ruba kaznenog prostora iskosa s desne strane ljevicom je pogodio suprotnu malu mrežu Betisovog golmana. 

Samo sedam minuta kasnije još jedan igrač slavi prvi gol za Barcelonu. Semedo je odigrao povratnu loptu s desne strane, na koju na rubu kaznenog prostora natrčava mladi (21) Perez i ljevicom lijepo zabija prvijenac za svoj klub. 

Kanonada Barce: tri komada za 11 minuta

Na isteku sata vremena igre raspucana Barcelona zabija čak treći gol u 11 minuta i rješava utakmicu. Busquets je poslužio Jordija Albu, koji s lijeve strane utrčava i silovito zabija u suprotni kut. Zatišje od 17 minuta bez gola prekida Arturo Vidal. Sjajna akcija Barcelone. Perez gura loptu za Griezmanna, a ovi šalje na desno za Vidala, koji zakucava pod prečku.

Moron zaključio reviju golčina

Konačno, deset minuta prije kraja Loren Moron postiže počasni gol za Betis i pobjeđuje na natjecanju za najljepši gol u koji se pretvorila ova utakmica.  Igrač koji je lijepo namjestio prvi Betisov gol, sada je još ljepše zabio drugi. De Jong je izgubio loptu na 30 metara od gola, a Moron radi par koraka i onda desnicom šalje loptu u desne rašlje golmana Barcelone. Ter Stegen je lijepo letio zrakom u uzaludnom pokušaju da skine ovu loptu, ali nije imao šanse.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više