Barcelona bira između ove trojice nogometaša

Foto: EPA

BARCELONI je prioritet pojačati vezni red, ali će zbog problema s financijskim fair-playom novog veznjaka dovesti tek na ljeto sljedeće godine. Katalonski Mundo Deportivo otkriva da Barcelona već ima popis trojice nogometaša koji bi mogli doći sljedećeg ljeta. Katalonci u njima vide nasljednika Sergija Busquetsa, legendarnog veznjaka koji je otišao kod Lionela Messija u Inter Miami.

Barcelona bira između Martina Zubimendija (Real Sociedad), Brune Guimaraesa (Newcastle) i Edersona dos Santosa (Atalanta). 

"Zubimendi je vrhunski igrač, odlično razumije igru i dominira s loptom i bez nje. On igra nogomet koji mi volimo u Barceloni, to je naš stil", rekao je prošle sezone Barcelonin trener Xavi o 24-godišnjem nogometašu. Zubimendi u ugovoru sa Sociedadom ima klauzulu prema kojoj može otići za 60 milijuna eura.

Newcastle za Guimaraesa traži oko 100 milijuna eura, a Katalonci se nadaju da bi visinu odštete mogli smanjiti kroz neku razmjenu igrača. Poznato je da je Newcastleu zanimljiv Barcelonin ofenzivac Raphinha.

Dos Santos je najjeftinija opcija. Vjeruje se da bi Atalanta 24-godišnjeg Brazilca pustila za oko 40 milijuna eura. Stigao je u Bergamo prošle godine iz Salernitane za 21 milijun eura i ove sezone je zabio pet golova u 16 nastupa.

Pročitajte više