međunarodni nogomet

Barcelona ga je dovela umjesto Modrića. Upravo je postao prvak Džibutija

Foto: EPA

ALEX SONG (34) upravo je s Artom postao prvak Džibutija, državice od 750 tisuća stanovnika u istočnoj Africi. Njegov klub to je uspio pobjedom 12:1 nad Arhibom. Bivši reprezentativac Kameruna u šampiona Džibutija došao je prije dvije godine nakon što ga je otpustio švicarski Sion. 

Ovo pišemo zato što je početkom prošlog mjeseca veliku pažnju izazvalo otkriće Are, najčitanijeg dnevnog lista na katalonskom, čiji je portal ujedno i najposjećeniji na tom jeziku. U najavi El Clasica Ara je napisala: "Prije nego što je 2012. došao iz Tottenhama u Real uz odštetu od 35 milijuna eura, Luka Modrić je bio želja Barcelone, potvrdili su nam to iz vodstva kluba. To što nisu angažirali Modrića brane tvrdnjom da su imali jaku vezu sa Xavijem, Iniestom, Busquetsom, Cescom, Thiagom...

Ipak, Barcelona je u ljeto 2012., kada je Modrić otišao u Real, od Arsenala za 20 milijuna eura kupila upravo veznjaka Alexa Songa."  Modrić je već odavno legenda Reala, a Song u Barceloni nije napravio ništa, kao ni u West Hamu, u koji je poslan na posudbu.

Nakon epizoda u Rubinu i Sionu, Kamerunac je danas igrač Arte. Ima još poveznica s Hrvatskom. Jednu od 49 utakmica za Kamerun igrao je protiv Hrvatske na SP-u 2014. Tada je u porazu 3:0 dobio crveni karton zbog udaranja Marija Mandžukića. 

Pročitajte više