La Liga

Barcelona i igrači ne mogu postići dogovor o smanjenju plaća. Produžili su rok

Foto: EPA

BARCELONA i njeni igrači su produžili rok za konačni dogovor o smanjenju plaća do sljedeće srijede. Inicijalni rok je zaključen danas, a kako dogovor nije postignut, predstavnici igrača i uprava će ponovno pregovarati.

Da je klub kojim slučajem odbio produžiti rok i danas smanjio plaće igračima za 30 posto, to bi bilo podložno sudskoj tužbi, što Barceloni svakako ne treba u trenutku kada je bez predsjednika i kada je najbolji igrač u posljednjoj godini ugovora.

S trenerom Koemanom Barcelona tek treba krenuti u pregovore

Klub mora smanjiti izdavanja za plaće radne zajednice na 190 milijuna eura godišnje, što je za 30 posto manje od onoga što sada izdvaja. To ne znači da Barcelona ne bi platila igračima spomenutih 30 posto, već bi taj postotak igrači dobili u godinama nakon što se situacija vrati u normalu.

Klub je prestao zarađivati od prodaje karata, suvenira i obilaska stadiona, zbog čega je primoran smanjiti plaće igračima. S trenerom Koemanom se u iste pregovore tek treba krenuti, a očekuje se kako mu klub neće dirati plaću do novih izbora za predsjednika.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više