BARCELONA IMA NOVOG NAJSKUPLJEG IGRAČA U POVIJESTI Potpisao je ozlijeđen, ne igra mjesec dana

Foto: Twitter FC Barcelona

PHILIPPE COUTINHO, 25-godišnji brazilski veznjak, službeno je postao igrač Barcelone.

U društvu predsjednika Josepa Marie Bartomeua potpisao je petogodišnji ugovor s liderom španjolskog prvenstva, nakon čega je slijedilo predstavljanje za navijače; žongliranje i poziranje na terenu Camp Noua. 
 
Dosadašnji igrač Liverpoola u novi klub prešao je za fiksnu odštetu od 120 milijuna eura, a Redsi mogu dobiti još 40 milijuna kroz bonuse. Coutinho je tako postao treći najskuplji nogometaš svih vremena, iza Neymara i Mbappea koje je PSG platio 222 i 180 milijuna eura.
Coutinho je ujedno i najskuplji nogometaš u povijesti Barcelone. Taj naslov uzeo je Ousmaneu Dembeleu. Francuz je detroniziran niti pola godine nakon što je to postao jer je Barcelona za njega Borussiji Dortmund platila 105 milijuna eura.
 
Dembele je bio Barcelonina ljetna "panična kupnja" nakon što nije uspjela dovesti Coutinha.
 
Podsjećamo, Brazilac je u kolovozu, nakon što je Liverpool odbio i treću ponudu Barcelone od 130 milijuna eura, službeno zatražio transfer, ali su na Anfieldu to odbili.
Sada je Liverpool ipak popustio, ali nakon što je Barcelona osjetno povećala ponudu, u čemu je Coutinho sudjelovao tako da se odrekao svojih 15 milijuna eura. 
 
Zanimljivo, igrač kojeg je Barcelona čekala pola godine i na kojeg je potrošila rekordan iznos, morat će gotovo mjesec dana čekati na debi za novi klub.
 
Liječnički pregled prije potpisa otkrio je ozljedu bedra, zbog koje će Coutinho propustiti uzvrat osmine finala Kupa Kralja protiv Celte te prvenstvene utakmice s Real Sociedadom, Betisom i Alavesom. 
 
Njegov prvi nastup za Barcelonu očekuje se 4. veljače u gradskom derbiju kod Espanyola.

Pročitajte više