Barcelona konačno nekog pobijedila: "Još nismo dosegli željenu fizičku spremu"

NOGOMETAŠI Barcelone uspjeli su popraviti dojam na američkoj turneji. Nakon dva poraza u subotu su u Dallasu u prijateljskoj utakmici svladali meksičku momčad Club America s 2:0. Za europske je prvake to bila posljednja utakmica tijekom priprema u SAD-u i prva pobjeda, nakon što su najprije izgubili od Manchester Uniteda s 2:1, a potom i od meksičkog Chivasa s čak 4:1.

U subotu je Katalonce u vodstvo u 24. minuti doveo David Villa. Xavi je proigrao Adriana, Brazilac se sjurio desnom stranom i precizno asistirao Villi koji je glavom matirao suparničkog vratara Navarretea. Na drugi su pogodak gledatelji čekali sve do 89. minute kada se 17-godišnji Gerard Deulofeu sjajno probio po lijevoj strani, othrvao se napadima suparnika i ubacio u sredinu gdje je Seydou Keita zaključio priču.

Barcelona se nakon ove utakmice vraća kući gdje je sljedeću nedjelju očekuje gostovanje na Santiago Bernabeuu u prvoj utakmici Španjolskog superkupa protiv Real Madrida.

"Naša fizička sprema nije na onoj razini na kojoj bi trebala biti. Real Madridu očigledno ide jako dobro, dok će nama trebati još neko vrijeme da dođemo na tu razinu. Ali, uvjerit ću svoje igrače da mogu pobijediti u Superkupu", rekao je poslije utakmice Josep Guardiola.

Prijateljska utakmica:

Barcelona – Club America 2:0 (Villa 24, Keita 89)

Pročitajte više