BARCELONA KRADE REALU IGRAČA PRED CLASICO Izjednačila ponudu za Atleticovog dragulja

Foto: Getty Images / Guliver image 

REAL je, činilo se, riješio nasljednika Marcela i Sergija Ramosa. I to u jednoj osobi, za "siću" od 24 milijuna eura. 

Toliko iznosi fiksna odštetna klauzula za Thea Hernandeza, sjajnog defenzivca Atletica na posudbi u Alavesu, koji sa samo 19 godina briljira u La Ligi i Kupu Kralja, gdje je ove sezone odigrao 31 utakmicu, pri čemu je namjestio četiri gola. 
 
Real je upravo toliko ponudio gradskom rivalu, koji je automatizmom morao prihvatiti ponudu, s obzirom da odgovara iznosu istaknutom u klauzuli. Jedina zapreka realizaciji transfera je sam Hernandez, odnosno njegovo premišaljanje hoće li otići u Real, koji mu za pet godina nudi 35 milijuna eura. Ako prihvati, napustit će Atletico bez ijedne odigrane minute u prvenstvu za taj klub, gdje ostavlja starijeg brata Lucasa.

Ovaj transfer posebno je zanimljiv jer bi Real tako prekršio usmeni dogovor s gradskim rivalom. Real je u posljednjih nekoliko godina bio zainteresiran za nekoliko Atleticovih igrača, ali na Vicente Calderonu su odbili pregovarati s najtrofejnijim europskim klubom, a usmeni dogovor je bio da Real neće otimati susjedima igrače, pa tako nije doveo zvijezde poput Kuna Aguera i Falcaa, iako ih je htio. 
 
Međutim, sada je Realov predsjednik Florentino Perez odlučio platiti odštetnu klauzulu i tako oteti Hernandeza Atleticu za 24 milijuna eura. 
 
"Fizički snažan igrač s izvanrednom tehnikom, brz i sposoban pokriti cijelu lijevu stranu, ali zaigrati i u srcu obrane. Sigurno će biti sjajna Realova investicija", hvali Marca 19-godišnjeg Francuza kojeg već sad naziva nasljednikom Sergija Ramosa. Realov trener Zidane komentarom je također dao naslutiti da se neštp kuha:"On je jako dobar igrač, bez sumnje, a ostalo ne mogu komentirati. Zasad ne mogu ništa reći."

Ali je zato progovorila Barcelona i to svima razumljivim jezikom novca. Izjednačila je Realovu ponudu i Atletico dakako mora prihvatiti i katalonska 24 milijuna. 
 
Kako pišu madridske, Realu bliske novine, Barcelona igraču nudi manju plaću od Reala, ali mladom Hernandezu je sada velika pomutnja u glavi, kojoj doprinosi njegov agent Manuel Garcia Quilon. On zastupa i Rafu Beniteza, kojeg je Real bezdušno odbacio, pa u Hernandezovom usmjeravanju prema Barceloni, vidi savršenu priliku za osvetu.
 
Atletico ne želi prodati Hernandeza, ali naravno da će ga, ako već moraju, radije pustiti u Barcelonu, nego na drugi kraj grada. Mladog dragulja žele i Bayern i Liverpool, ali njemu se još ne ide iz Španjolske.

Barcelona ga je htjela i ljetos, kada je obavijestila Atletico da će ponuditi 6 milijuna eura, koliko je tada iznosila Hernandezova odšteta, na što su na Calderonu reagirali promptnim produljenjem ugovora s mladim igračem i učetverostručenom odštetom. Naravno, velikanima su i 24 milijuna eura sitnica, posebno za ljevake, koji su uvijek na posebnoj cijeni. 
 
Barcelona se ovog ljeta želi riješiti Jordija Albe, iza kojeg je najlošija sezona na Camp Nou otkako je 2012. došao iz Valencije. Kupila je Lucasa Dignea, ali ni on nije dokazao da je ono što se traži. Zato Heranadezu nudi ono što se "ne može platiti novcem" - mjesto prvotimca. S druge strane, Real mu nudi veću plaću, ali i status onog koji "pojačava konkurenciju" Marcelu. 
 

Pročitajte više