Barcelona kupuje Rooneyja u najskupljem transferu ikad, City želi Džeku, a Wenger Misimovića!?

NAPADAČ Manchester Uniteda Wayne Rooney (24) mogao bi sljedećeg ljeta postati član Barcelone i ujedno najplaćeniji nogometaš današnjice, piše News of the World.

Tako je navodno aktualni španjolski i europski prvak za Rooneyja spreman platiti čak 95 milijuna eura, što je milijun eura više no što je najveći Barcelonin rival Real Madrid platio za Cristiana Ronalda ljetos i učinio ga najskupljim nogometašem.

Karta na koju je Barcelona spremna odigrati je veliko zaduženje Manchester Uniteda, koji bi prodajom najcjenjenijih igrača sanirao barem djelić svojih dugova. Ali News of the World također piše da je veliko pitanje želi li Rooney napustiti klub s Old Trafforda za koji ga ugovor veže do lipnja 2012. godine.

"United nije imao izbora kada je Ronaldo u pitanju jer je on htio otići na Santiago Bernabeu, ali Alex Ferguson se nada da će Rooney pokazati manju želju za odlaskom", navodi britanski tabloid. Činjenica koja ide u prilog ostanku igrača na Old Traffordu je da Rooneyjeva žena Coleen nedavno rodila njihovo prvo dijete, te da bi zbog obiteljske povezanosti mogla sabotirati odlazak u inozemstvo.

Daily Mail: Hughesu Džeko zamjena za Robinha

Engleski mediji također pišu da je transfer brazilskog nogometaša Robinha iz Manchester Cityja u Barcelonu sljedećeg siječnja sve izvjesniji, te da Mark Hughes već traži zamjene.

Daily Mail tako u nedjeljnom izdanju tvrdi da bi ta zamjena mogao biti bosansko-hercegovački reprezentativni centarfor Edin Džeko (23). Za napadača Wolfsburga menadžer Cityja spreman je ponuditi 20 milijuna funti u pokušaju otkupa njegova ugovora, važećeg do ljeta 2013. godine.

Džeko je, navodi isti izvor, jedno od dvaju pojačanja kojima Hughes namjerava ojačati svlačionicu u slučaju odlaska nezadovoljnoga i neučinkovitog Brazilca. Ranije se u tom kontekstu spominjao i napadač Ajaxa Luis Suarez. Suarez je, piše Mail, također alternativa treneru Barcelone Pepu Guardioli za slučaj da Robinho ove zime ipak ne dođe.

Španjolski i europski prvak, navodi se dalje, na tome neće stati. Katalonci su ambiciozno krenuli u proces realizacije transfera Javiera Mascherana i Cesca Fabregasa u idućem ljetu. Obzirom na financijsku krizu u Liverpoolu, nije nemoguće da Argentinac stigne na Nou Camp već ove zime, dakle u tandemu s Robinhom.

NOTW: Misimović oduševio Wengera

Arsenal je spreman ponuditi šest milijuna funti Wolfsburgu za otkup ugovora bosanskoga veznog nogometaša Zvjezdana Misimovića, piše News of the World. Vodstvo njemačkog prvaka, međutim, neće se niti namanje uzbuditi glede te ponude obzirom da svog ponajboljeg nogometaša procjenjuje na dvostruko veću svotu.

Misimović je ove sezone, pišu Englezi, najbolji strijelac svog kluba sa šest bundesligaških pogodaka, a prošlog je utorka zabio krasan gol Beşiktaşu u dvoboju Lige prvaka u Istanbulu. Arsenea Wengera, tvrdi se u izvještaju, više od golgeterskih sposobnosti Bosanca oduševljava njegov dodavački talent.

Misimović (27) ugovor s Wolfsburgom ima do 2013. godine. Ranije je na meti Arsenalova francuskog menadžera bio i Misimovićev 23-godišnji suigrač iz Wolfsburga Edin Džeko.

Pročitajte više