Barcelona gazi prema novom trofeju: Messi i Suarez zabili sedam komada Valenciji

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONA je u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja slavila sa 7:0 protiv Valencije.
 
Nevjerojatnu utakmicu odigrala je Barcelona koja je, nakon početnog pritiska, povela u sedmoj minuti kada je Neymar odlično povukao kontranapad i proigrao Suareza, koji je zabio iskosa s desne strane. 
 
Samo pet minuta kasnije Suarez je postigao svoj drugi gol nakon lijepe akcije i povratne lopte Vidala, a utakmica je bila riješena već u 29. minuti kada je Messi pogodio nakon fantastične akcije Inieste, Neymara i Suareza.
 
Mustafijev crveni za debakl Valencije
 
Da Valenciju čeka debakl bilo je jasno u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Mustafi, kapetan gostiju, skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Neymar nije iskoristio jedanaesterac, pogodio je vratnicu, ali su Katalonci u drugom poluvremenu iskoristili igrača više. 
 


 
Messi zabio 500. gol u karijeri
 
Messi je u 60. minuti nakon akcije u Barceloninom stilu postigao svoj 500. gol u karijeri, a zatim je kompletirao hat-trick nakon pogreške Valencijinog igrača Pareja. Do kraja susreta Suarez je zabio još dva gola za "sedmicu", prvi glavom, a drugi preciznim udarcem od vratnice.
 
Ivan Rakitić utakmicu je odgledao s klupe, a uzvrat u kojem će Barcelona i službeno izboriti finale igra se sljedeće srijede.
 
U drugom polufinalu sastaju se Sevilla i Celta, a prva utakmica je u četvrtak u Sevilli, dok je uzvrat 11. veljače u Vigu.
 

Pročitajte više