TRANSFERI

Barcelona nakon 10 godina našla zamjenu za Albu. U klub stiže Messijev prijatelj

Foto: Profimedia

PROCES rekonstrukcije Barcelone u punom je jeku. Momčad se pod vodstvom Xavija Hernandeza okrenula mladim snagama poteklim u La Masiji, ali i visokobudžetnim i poznatim igračima koje su ove sezone doveli na Camp Nou. Prema pisanju španjolskih medija, Blaugrana je našla zamjenu za Jordija Albu nakon što je bek bio 10 godina neprikosnoven na toj poziciji.

Riječ je o Nicolasu Tagliaficu, braniču argentinske reprezentacije i Ajaxa. U razgovoru za TNT potvrdio je kako su kontakti s Barcelonom odavno uspostavljeni. "Znam da su Ajax i Barcelona dugo razgovarali ljetos, ali se nisu uspjeli dogovoriti. Vjerujem da će ovog ljeta sve biti puno lakše dogovoriti", kazao je Tagliafico.

29-godišnjem lijevom bočnom ugovor istječe u ljeto 2023. godine te se računa kako će ga Ajax prodati kako bi zaradio barem nekakvu odštetu. Prema Transfermarktu vrijedi oko 12 milijuna eura, a u karijeri je igrao još za Banfield, Murciju i Independiente. Za Gaučose ima 37 nastupa, uključujući i onaj protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pročitajte više