BARCELONA KAPITULIRALA Ipak igra i to bez navijača!

Foto: Getty Images/Guliver Image

ODLUKA Barce da od 16.15 ne igra protiv Las Palmasa u španjolskoj ligi zbog nasilja španjolskih vlasti nad Kataloncima na dan referenduma o neovisnosti, ipak nije bila konačna.

Podsjećamo, prije sat vremena Barcelonin predsjednik Josep Bartomeu nakon pritiska navijača odlučio je da klub neće igrati utakmicu. Ali, nakon toga su igrači izvršili pritisak na njega da se meč ipak odigra.

Ipak, svlačionica je podijeljena oko toga treba li se igrati ili ne.

Nađeno je solomonsko rješenje: utakmica će se igrati bez publike iz straha od upada na teren navijača, koji bi tako utakmicu iskoristili da na taj način traže neovisnost Katalonije. 

La Liga i Španjolski nogometni savez poručili su ranije kako utakmicu nisu odgodili organizatori natjecanja. Barcelona je jutros tražila od njih da odgode meč, ali je dobila odgovor da nema razloga za to.

Barcelona je odbijala igrati utakmicu zbog velikih nereda tijekom dana u Kataloniji, u kojoj španjolske vlasti nastoje spriječiti referendum na kojem se Katalonci izjašnjavaju o neovisnosti.
 
Španjolska policija na ulicama batina prosvjednike i gađa ih gumenim mecima, zbog čega je Barcelonin branič Pique, inače veliki pobornik katalonske neovisnosti poručio: "Ovo je sramota!"
 
Prema pravilima La Lige, Barcelona bi nakon ovakve odluke o neigranju utakmice trebala izgubiti 0:3 i biti kažnjena oduzimanjem s još tri boda.
 
Barceloni bi to praktično poništilo ogromnu prednost od sedam bodova koju na vrhu ima ispred Reala. Ali, u klubu koji si tepa da je "više od kluba" bili su odlučili da ne može igrati nogomet u španjolskoj ligi, dok oko stadiona i širom Katalonije, španjolska policija batina Katalonce. 
 
Međutim, ta odluka je opozvana. 

Pročitajte više