Milito potpisao za Indipendiente

SVEGA nekoliko sati nakon što je raskinuo ugovor s Barcelonom, argentinski branič Gabriel Milito potpisao je ugovor s Independienteom.

Milito je imao bio vezan za Barcelonu do sljedećeg ljeta, ali katalonski mu je klub izašao u susret i razvrgnuo s njim ugovor čime se odrekao i traženja odštete. Argentisnki reprezentativac i mlađi brat Interova napadača Diega došao je u Barcelonu prije četiri godine iz Zaragoze. Najviše je prilike dobio u prvoj sezoni, da bi se nakon toga, što zbog ozljeda, što zbog slabije forme, njegova minutaža znatno smanjila.

Iako su za iskusnog nogometaša zanimanje pokazivali Zaragoza i Roma, on se radije odlučio za klub iz Avellanede u kojem je i počeo karijeru. Potpisao je trogodišnji ugovor.

Iz istog se kluba 2003. otisnuo prema Europi, a prva mu je stanica bila Zaragoza u kojoj je ostao četiri godine. Na Camp Nou je stigao 2007., ali u četiri je godine odigrao tek 75 utakmica za aktualnog europskog prvaka. Godine u Barceloni su mu obilježile ozljede, a najtežu je zadobio u dvoboju protiv Manchester Uniteda u polufinalu Lige prvaka 2008. Završio je na operaciji koljena nakon čega je 18 mjeseci izbivao s travnjaka.

Za argentinsku je reprezentaciju Milito odigrao 42 utakmice.

Pročitajte više