EL CLASICO

BARCELONA - REAL 1:3 Modrić predivnom minijaturom donio pobjedu Realu u El Clasicu

Foto: Getty Images

REAL Madrid je slavio u prvom ovosezonskom El Clasicu na Camp Nouu rezultatom 1:3. Pogotke za španjolskog prvaka su postigli Federico Valverde, Sergio Ramos i Luka Modrić, dok je na 1:1 u osmoj minuti za Barcelonu izjednačio Ansu Fati.

U najveći derbi španjolskog nogometa bolje je krenuo katalonski klub. Već u četvrtoj minuti Ansu Fati i Lionel Messi su odigrali lijep dupli pas, ali je ispred potonjeg zamalo izbijena loptu na rubu kaznenog prostora.

Valverde i Fati zabijali na početku, Benzema i Messi vrhunski proigravali

Realu je za odgovor trebala samo minuta. Benzema je blizu centra primio loptu, napravio nekoliko koraka i maestralno proigrao natrčalog Valverdea koji je sam izbio pred vratara Neta. Urugvajac je u maniri napadača pogodio u suprotni kut za veliko slavlje i rano vodstvo Reala.

Nepune tri minute nakon Barcelona dolazi do izjednačenja. Sve je krenulo od Lionela Messija koji je izbacio skoro cijelu obranu Reala proigravanjem Jordija Albe na lijevoj strani. Španjolski reprezentativac je pogledao u sredinu gdje je čekao sam Ansu Fati i proslijedio loptu prema njemu, a mladi krilni napadač je bez problema pogodio za 1:1 u praznu mrežu.

Napadi su se nakon dva rana gola malo primirili do 23. minute kada je nakon kornera raspoloženi Benzema pucao glavom. Njegov udarac je s poda u velikoj gužvi nekako obranio Brazilac Neto.

Barcelona je u 28. minuti tražila penal na Messiju

Očito su u ovom El Clasicu Real i Barcelona naumili napadati u valovima pa je nakon prilike španjolskog prvaka red došao na Barcelonu. Messi je ostao sam na desnoj strani s Ramosom koji je tražio zaleđe, a dok se kapetan Reala žalio, Argentinac ga je zaobišao i pucao u bliži kut, ali Courtois maestralno brani.

U 28. minuti Messi je opet u centru pažnje. Prvo je prošao Casemira koji ga je nastavio pratiti i uspio srušiti u kaznenom prostoru. Ipak, prvo je došao do lopte što je na isti način protumačio sudac utakmice pa od kaznenog udarca nije bilo ništa.

Uslijedilo je razdoblje primirja koje je u 40. minuti prekinuo Coutinho lijepim proigravanjem Albe. On je u sredini ponovno tražio Fatija, ali ovaj put Courtois lovi loptu.

Real bolji na kraju prvog i početku drugog dijela

Samo nekoliko trenutaka nakon Zinedine Zidane je napravio prvu izmjenu. Nacho se požalio na ozljedu, a zamijenio ga je Lucas Vazquez. Valja napomenuti kako je prirodni stoper Nacho imao velikih problema s Albom u prvom dijelu.

Do kraja poluvremena valja izdvojiti još jednu polupriliku Reala koju su režirali Benzema i Vinicius. Potonji je prošao po desnoj strani nakon proigravanja petom Francuza, ali je ubačaj Viniciusa u posljednji tren blokirao Pique.

Početkom drugog dijela prvi su prijetili gosti preko kapetana Sergija Ramosa. Toni Kroos je izveo korner, a Ramos pucao glavom pored gola. To je bilo sve od Reala početkom nastavka, a onda na scenu stupa Barcelona i Ansu Fati.

Ramos izborio i zabio dvojbeni penal koji je skrivio Lenglet

Prvo je u 51. minuti na desnoj strani solo prodrom izborio prostor za udarac koji je otišao tik uz lijevu vratnicu Realova gola. Činilo se kako je Thibaut Courtois već svladan. Samo tri minute kasnije Fati je s iste desne strane predivno ubacio na drugu vratnicu, lopta je pronašla Coutinha koji glavom pogađa pored lijeve vratnice i propušta najbolju priliku u drugom dijelu.

U 59. minuti je Kroos izveo slobodni udarac s lijeve strane, Lenglet je vukao Ramosa za dres, a sudac utakmice pričekao konzultacije s VAR sobom. Na kraju je Martinez Munuera pogledao snimku i pokazao na bijelu točku, a Ramos je u 63. minuti pogodio za novo vodstvo Reala. Neto je pogodio stranu, ali udarac je bio dovoljno precizan i snažan.

U 69. minuti u igru je umjesto Federica Valverdea ušao Luka Modrić, a samo minutu kasnije Barcelona je tražila kazneni udarac. Alba je ubacio u sredinu, Courtois izbija na nogu Coutinha koji puca i pogađa u blok Ramosa.

Trostruka izmjena nije puno pomogla Koemanu

Kapetan Reala je pokušao izbiti loptu i u ruku uz tijelo pogodio Varanea, a VAR se uopće nije oglasio. Uslijedio je period igre u drugom dijelu u kojem je došlo do zamora materijala s obje strane.

Messi je pokušao iz slobodnog udarca u izglednoj poziciji, ali je pogodio živi zid, a onda je reagirao Ronald Koeman i napravio trostruku izmjenu. Umjesto Fatija, Pedrija i Busquetsa su ušli Antoine Griezmann, Ousmane Dembele i Trincao za posljednjih 10 minuta.

Promjene Koemanu nisu donijele puno jer je Real nakon kratke stanke krenuo po treći pogodak. U 86. minuti je Lucas Vazquez prizemno ubacio za Kroosa koji iz blizine puca ravno u Neta. Ipak, lopta mu se vratila, a Nijemcu je unatoč puno boljem popravnom udarcu Neto maestralno obranio.

Modrić zabio za pobjedu Reala i plus devet u odnosu na Barcelonu

Iz sljedeće akcije, odnosno kornera za Real, Lucas Vazquez je ponovno ubacio u sredinu. Ovoga puta je na drugoj vratnici pronašao Sergija Ramosa koji puca iz voleja, ali Neto ponovno fantastično brani.

Ipak, četiri minute kasnije Real je došao do onoga po što je krenuo pred kraj utakmice. Luka Modrić je postigao pogodak za pobjedu u 90. minuti na asistenciju Lucasa Vazqueza.

Prvo je Modrić sjajno uposlio Viniciusa koji je sam izbio pred Neta, ali vratar Barcelone prvi dolazi do lopte. Ona mu se odbija iz ruku, na nju prvi natrčava Vazquez koji dodaje do Modrića, a on je nakon nekoliko vaganja prošao Neta i zabio u praznu mrežu za veliku pobjedu Reala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK MODRIĆA

Madridski klub je sada vodeći u Primeri sa 16 bodova. Aktualni prvaci uz utakmicu više imaju čak devet bodova više od Barcelone. Tijekom tjedna će obje momčadi na gostovanja u Ligi prvaka. Barcelona kod Juventusa, a Real kod Borussije Mönchengladbach.

Barcelona je bila veliki favorit u El Clasicu prema Germaniji


POSTAVE


Zidane: Uz igrače sam do smrti

"To je uvijek jaka momčad. Bez obzira na promjene trenera i sve, Barca je uvijek Barca. Kompetitivna momčad koja zna igrati nogomet i uvijek ti može otežati stvari. Neću ulaziti u to što rade dobro", rekao je Zidane pa dodao:

"Ići ćemo na pobjedu, kao i uvijek. Ponekad ne ispadne tako, ali uvijek idemo na pobjedu. Dobro je da nas čeka utakmica u kojoj možemo iskoristiti svu motivaciju, koncentraciju i posvećenost tijekom 90 minuta. S ovim igračima puno toga sam osvojio i uz njih sam do smrti. Vidim njihovu potporu. Ali najvažnije je da promijenimo situaciju. Kad stvari ne idu dobro, treba pokazati karakter i kvalitetu. Izgubili smo dvije utakmice, ali problem nije u njihovu stavu. Falilo nam je nešto u ova dva poraza, ali njihova volja nije bila sporna."

Koeman brani Piquea

Barcelonin trener Koeman objasnio je stajalište svog stopera Gerarda Piquea koji je nakon produženja ugovora nekoliko puta jasno kritizirao upravu.

"Pique je ovdje niz godina, a ja sam tu tek tri mjeseca. On ima svoje mišljenje i ja ga poštujem. Pique je pametan tip i zna da će, nakon što izjavi što je izjavio, i to neposredno prije utakmice Barcelone s Realom, igrati tu utakmicu i da će je igrati dobro. On će biti u sastavu usprkos onome što je rekao u intervjuu."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više