BARCELONIN UGOVOR S VRAGOM Neymarovom ocu u četiri godine platila više nego Messiju!

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEYMAR SANTOS SENIOR brine se za sinovu karijeru, ali daleko više za vlastitu zaradu.

Kako odlazak Neymara juniora iz Barcelone u PSG postaje sve izgledniji, tako na površinu isplivavaju prljavi detalji vezni uz ugovore koje s Barcelonom ima njegov otac, i kakve će također imati s PSG-om.
 
Jer da tata Neymar nije dogovorio bogovsku gažu za sinov potpis s najbogatijim katarskim klubom, njegov sinčić bi i dalje prodavao pričice kako je sretan u Barceloni i da jedva čeka novu sezonu u klubu u kojem je zadnje četiri godine "kao kod kuće".
 
Tamo je još ljepše bilo njegovu ocu, koji je 2013. za sinov potpis ugovora s Barcelonom nakon transfera iz Santosa dobio 40, a 2016. za njegovo produljenje ugovora još 50 milijuna eura.
 
S "naknadom za sinovu vjernost" ukupne visine 90 milijuna eura, Neymar senior je u razdoblju od 2013. do 2016. bio daleko najplaćeniji "igrač" Barcelone!
Evo i kako: Lionel Messi, najbolji nogometaš Barcelone i svijeta, u isto vrijeme je zaradio 12.5 milijuna eura (2013.), 19.8 (2014.), 19.8 (2015.) i 22.8 (2016.), dakle ukupno 74.9 milijuna. 
 
Navijači Barcelone nemaju nikakve dvojbe da je informacija koja se pojavila istinita, jer kako kažu: "Kada vidimo da je naš najskuplji igrač pohlepni starac opsjednut orgijama, nije čudno što klub nema novca za povećanje Messijeve plaće ili dovođenja veznjaka koji bi dostojno zamijenili Xavija i Iniestu."
 
Neymara juniora nitko ne krivi. Uostalom, radi se o klincu ne baš prevelike pameti, koji usprkos tome što ga rođeni otac pljačka, i dalje ima dovoljno milijuna za svoja preseravanja.
 
Vjerojatno je zaboravio da je prije par godina i sam otkrio što mu otac radi, kada je s Gansom, drugom mladom brazilskom nogometnom zvijezdom, snimao reklamu za proizvođača britvica. Tada se čudio kada mu je kolega rekao da je dobio duplo veći honorar od njega, iako su bili potpisali za isti iznos. 

Pročitajte više