LIGA PRVAKA

Barcelonin vunderkind nakon još jednog rekorda: Ovo je san

Foto: EPA-EFE

NAJVEĆI talent Barcelone još od Lionela Messija, Ansu Fati sinoć je postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka.

Fati je golom za 2:1 donio pobjedu Kataloncima na San Siru i pritom izbacio Inter iz Lige prvaka, a to je napravio sa 17 godina i 40 dana. Dosadašnji rekorder bio je Peter Oforiquaye iz 1997., kada je sa 17 godina i 194 dana zabio za Olympiakos protiv Rosenborga. 

"Ovo je san, to uvijek govorim. Sve se događa jako brzo, ali svaki dan učim od najboljih. Bio sam iznenađen kako je cijeli stadion utihnuo. Vrlo sam sretan zbog gola i pobjede. Nastavit ću kao i do sada kada dobijem priliku pokušavati pomoći ekipi, ako je moguće golovima, a ne uspijem li, nastavit ću učiti", rekao je Fati nakon susreta.

Fati je prije šest dana potpisao ugovor s Barcelonom do 2022., uz odštetnu klauzulu od 170 milijuna eura, i tako je nastavio nizati rekorde u prvoj (polu)sezoni među seniorima. 

Prvo je golom protiv Osasune u La Ligi postao najmlađi strijelac Barcelone u povijesti španjolskog prvenstva, a zatim je protiv Valencije postao najmlađi igrač koji je na utakmici La Lige postigao i namjestio gol.

Što se tiče Lige prvaka, na gostovanju kod Borussije Dortmund postao je najmlađi nogometaš koji je zaigrao za Barcelonu u tom natjecanju. Na tom meču zamijenio ga je Messi. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više