Barci nude milijune za Čudovište iz Kustošije. Hrvatski klub od toga može zaraditi

Screenshot: Youtube

LENS je ponudio između osam i devet milijuna eura za Barcelonina braniča Mikayila Fayea (19), tvrdi najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano. Francuski prvoligaš želi ga dovesti na posudbu s obavezom otkupa na kraju sezone. Međutim, katalonski div dosad je odbijao sve ponude za talentiranog Senegalca, koji je ove sezone kao prvotimac upisao 17 nastupa za drugu momčad u trećem rangu španjolskog nogometa.

Kustošija će zaraditi od eventualnog transfera Fayea

Podsjetimo, Faye je u ljeto 2023. napustio trenutnog hrvatskog trećeligaša, a tada drugoligaša Kustošiju i otišao u Barcelonu. Španjolski list Marca sredinom lipnja objavio je kako je Kustošija dobila 1.6 milijuna eura, dok je Index tada doznao da se radi o iznosu od pet milijuna eura, pri čemu bi transfer trebao biti isplaćen u tri rate.

Pisali smo da je Kustošija u ugovor o prodaji igrača ugradila niz bonusa. Hrvatskom klubu tako bi trebalo pripasti 20 posto od sljedećeg transfera, a odštetna klauzula je astronomskih 400 milijuna eura.

Dakle, ode li Faye ipak u Lens, Kustošija će od toga zaraditi vjerojatno više od milijun eura, s obzirom na to da spomenuta cifra od devet milijuna eura, prema Romanovim informacijama, uključuje i razne eventualne bonuse.

Fayea su željeli Borussia Dortmund i Chelsea

Kustošija će također dobiti milijun eura za svakih sedam utakmica u kojima Faye za prvu momčad odigra minimalno 45 minuta. Taj bonus Kustošiji može donijeti najviše deset milijuna eura. To nije nemoguće jer Barca najozbiljnije računa sa svojim novim stoperom. 

Fayea su željeli i drugi klubovi, a najviše Borussia Dortmund i Chelsea. Hrvatski menadžer Andy Bara imao je ponudu Dortmunda od šest milijuna eura, ali presudila je igračeva želja da karijeru nastavi u Barceloni. Ostvare li se ovi bonusi, Faye bi mogao biti jedan od najskupljih igrača koji su ikad prodani iz Hrvatske.

Transfermarkt vrijednost Čudovišta iz Kustošije, kako su ga nazvali engleski mediji, procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Pročitajte više