Barcina najveća greška: Zabio devet golova u 200 minuta za Borussiju i Furiju!

23 MINUTE u igri protiv Eintrachta bile su mu dovoljne za jedan gol u pobjedi 3:1. Zatim je za samo 27 minuta na terenu kod Bayera zabio dva pogotka za pobjedu 4:2, a za vikend je srušio rekord postigavši hat-trick u samo 30 minuta u igri za dramatičan trijumf 4:3 nad Augsburgom kojim se Borussija Dortmund probila na vrh Bundeslige.

Jedinu utakmicu koju je ove sezone za klub odigrao kao prvotimac, u Ligi prvaka protiv Monaca, također je obilježio golom u pobjedi 3:0. 

Tako sada ni Luis Enrique nije više mogao negirati da je Paco Alcacer (25) golgeter vrijedan poziva u novu, potpuno redizajniranu reprezentaciju Španjolske.

Napadač mu je na prvom pozivu pod zastavu nakon dvije i pol godine te još nečemu što je gotovo zaboravio - statusu prvotimca, zahvalio s dva gola u prijateljskoj pobjedi nad Walesom (4:1), koja je zabio već u prvih 29 minuta. 

Nevjerojatni Paco Alcacer je, dakle, u prvih 200 ovosezonskih minuta za Borussiju, koja ga je na kraju kolovoza posudila od Barcelone, i Španjolsku, koja ga se sjetila nakon toliko vremena, postigao čak devet golova.

Od toga mu je za šest zgoditaka u Bundesligi trebala samo 81 minuta igre - ako gledamo njegovo vrijeme na terenu od prvog do zadnjeg gola.

Barcelona ga je kupila u ljeto 2016. uz odštetu Valenciji od 30 milijuna eura. Naravno, pored Messija, Neymara, Suareza, Dembelea, Coutinha..., mogao je dobiti tek "garbage time". I nije ga loše iskoristio - 15 golova i osam asistencija.

I onda, baš u sezoni kada je konačno trebao dobiti priliku jer očito je koliko je Luis Suarez potrošen, Barcelona ga je do kraja sezone posudila Dortmundu za dva milijuna eura, uz opciju otkupa za 23 milijuna eura i 5 milijuna bonusa. 

Prema pisanju njemačkih medija, koje prenose i oni španjolski, Borussia u kojoj je Paco postao heroj, sinoć je odlučila aktivirati klauzulu iz ugovora o posudbi.

Alcaceru su ponudili ugovor do 2023. težak osam milijuna eura po sezoni. Ako ga prihvati, a očekuje se da hoće, postat će treći najplaćeniji igrač nakon Götzea i Reusa te najveća i najskuplja Barcelonina pogreška u jako dugo vremena. 

Pročitajte više