Barrichello i Hulkenberg u Williamsu, Bridgestone nakon 12 godina odlazi iz F1

DVIJE vrlo zanimljive vijesti iz svijeta Formule 1 ugledale su u ponedjeljak svjetlo javnosti.  Williamsova momčad potvrdila da će njihovi vozači u sljedećoj sezoni biti brazilski veteran Rubens Barrichello (37) i njemački rookie Nico Hülkenberg (22). Ništa manje zanimljiva informacija nije niti da se japanski proizvođač guma Bridgestone povlaći iz natjecanja nakon dvanaest godina.

Momčad sa sjedištem u Oxfordu cijelu se sezonu mučila u pokušajima ostvarivanja dobrih rezultata s Nicom Rosbergom i Kazukijem Nakajimom u kokpitu svojih bolida. Kraj natjecanja dočekali su kao sedma momčad u poretku deset timova kontruktorskog natjecanja u elitnom automobilističkom sportu.

"Rubensa ne treba predstavljati. On nije samo najiskusniji vozač u Formuli 1, već i strastveni i talentirani pilot koji se ove sezone borio za naslov svjetskoga prvaka. Nico Hülkenberg je ove sezone osvojio GP2 seriju i to u rookie-sezoni, a već je prije pokorio F3 Euroseriju, Formulu Masters, A1 GP i njemački Formula BMW.

"Nico Rosberg i Kazuki Nakajima ostaju naši vozači do kraja 2009. godine. Želio bih im zahvaliti na svemu što su za momčad učinili",  kazao je Frank Williams, osnivač i glavni menadžer Williamsove F1 momčadi. Podsjetimo da je Hülkenberg već bio Williamsov probni vozač.

Ne zna se tko će biti novi opskrbljivač guma

Sljedeća sezona bit će posljednja u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u kojem će japanski proizvođač guma Bridgestone opskrbljivati momčadi, što je činio posljednjih dvanaest godina.

Bridgestone se elitnom automobilističkom natjecanju pridružio 1997. godine, a od prošle je godine, nakon odlaska Michelina, imao status ekskluzivnog dobavljača guma.

Još uvijek je nepoznato ime dobavljača guma za Formulu 1 od 2011. godine, odnosno po završetku Bridgestonovog ugovora.

Direktor Bridgestone Motorsporta Hiroshi Yasukawa objasnio je potez željom tvrtke da resurse usmjeri inovativnim tehnologijama

Pročitajte više