LEO MESSI

Bartomeu o optužbama da je razotkrio Messijev ugovor: To nije šala, ići ćemo na sud

Foto: Guliver / AP

ČETVEROGODIŠNJI ugovor Lea Messija s Barcelonom, čije je detalje u nedjelju objavio El Mundo, već je danima glavna tema nogometnog svijeta. Najveći je misterij tko je osoba koja je ključne dokumente dostavila redakciji koja je mjesecima radila na ovoj priči.

Među "osumnjičenima" je bivši predsjednik Barcelone Josep Bartomeu, koji je podnio ostavku nakon ljetnog kaosa u kojem je Messi pokušao isforsirati odlazak, ali ga je spriječilo pogrešno tumačenje klauzule u ugovoru te se ispostavilo da može otići samo za odštetu od 700 milijuna eura.

Bartomeu je jedan od samo pet ljudi koji su znali povjerljive detalje iz ugovora, koji je trebala štititi klauzula o povjerljivosti, a Messi je najavio tužbe.

A sad tužbama prijeti i Bartomeu, koji odlučno demantira navode.

"To je vrlo ozbiljna stvar, potpuno je nelegalno objavljivati profesionalne ugovore. Lako je govoriti na TV-u i optuživati, ali to nije šala i završit će na sudu", rekao je Bartomeu za Esport3 i dodao:

"Usput, Leo zaslužuje sve što zaradi, i iz profesionalnih i iz komercijalnih razloga. Da nije pandemije, Barcelona bi mu to lako mogla isplatiti."

Međutim, od pandemije nema bijega i ovih je dana procurio i podatak da je Barcelonin dug već prešao 1.1 milijardu eura. Cadena COPE je pak objavio da samo Messiju Barcelona za prošlu godinu duguje 63.5 milijuna eura.

Bartomeu je odstupio u listopadu, a još ga nitko nije zamijenio. Izbori su 7. ožujka, a svi kandidati nadaju se da će privoljeti Messija na ostanak i nakon isteka ugovora 30. lipnja.

Pročitajte više