Basler izvrijeđao Šimunića: Nesposobnjaković za kojeg je Hertha inkasirala premiju

BIVŠI njemački nogometaš i aktualni sportski direktor četvrtoligaša SV Eintracht Triera 05, Mario Basler, nema previše visoko mišljenje o hrvatskom reprezentativnom braniču Josipu Šimuniću.

Šimunićeve su partije prošle sezone u Herthi njemački novinari, i ne samo njemački, portretirali s mnoštvo komplimenata i priznanja. Nova sredina donosi hrvatskom reprezentativcu i nove izazove, kolektivne i osobne, ali jedan od onih koji ne poštuje previše Šimunića je Basler, koji smatra da se Hoffenheim njegovom kupnjom nije baš "usrećio".

"Dobio je više crvenih kartona nego cijeli Hoffenheim u domaćim utakmicama"

U svojoj klumni u njemačkom dnevniku Bildu Basler se jako negativno izrazio o Šimuniću, koji je ovog ljeta prešao iz Herthe u Hoffenheim za sedam milijuna eura.

"Nesposobnjaković koji ima 31 godinu. Dobio je više crvenih kartona nego li su Hoffenheimovi navijači mogli vidjeti ukupno na svim domaćim utakmicama u Bundesligi. I za njega je Hoffenheim platio sedam milijuna eura - Hertha je inkasirala odštetnu premiju. Lucio (brazilski branič) je otišao iz Bayerna u Inter za osam milijuna eura, a Hoffenheim je skoro jednako platio za Šimunića koji mu ne može ništa pomoći?", napisao je između ostalog Basler, te je u nastavku kritizirao Stuttgartovo produljivanje ugovora s veteranom na vratima Jensom Lehmannom (40), a i dao je svoju prognozu uoči starta nove sezone u Bundesligi.

Basler nije dao dao odgovor na pitanje tko će biti prvak, ali je prognozirao da će Šimunićev Hoffenheim završiti deveti. Kao drugoplasiranog vidi Stuttgart, a posljednjeplasiranog Bochum.

Pročitajte više