BUNDESLIGA

Basler: Što još Bayern treba napraviti Lewandowskom? Da mu reže nokte na nogama?

Foto: EPA

ROBERT LEWANDOWSKI (33) ima ugovor s Bayernom do 30. lipnja 2023. Bavarski klub pokušava produljiti suradnju, no zasad Poljak ne pristaje na ponuđeno. Bayernovi čelnici polako postaju nervozni jer bi mogli izgubiti najboljeg igrača bez odštete, a ponašanje Lewandowskog naživciralo je i Marija Baslera, nekadašnjeg Bayernovog igrača.

"Što još treba učiniti da bi se on osjećao važnim? U klubu o Lewandowskom stalno govore pozitivno i jasno komuniciraju da mu žele produljiti ugovor. Zarađuje najviše u momčadi, daleko najviše. Svaki dan mu se ulizuju, što još treba? Da mu režu nokte na nogama?" pita se Basler.

"On nije Bayern"

"Lewandowski nije Bayern. Gerd Muller i Franz Beckenbauer nisu imali toliko priznanja u Bayernu kao on. I sam je trebao reći da namjerava produljiti ugovor na dvije godine, a nakon toga otići. Navodno ga, međutim, trenutna situacija jako zabavlja", rekao je Basler za njemački portal Sport1.

Stefan Effenberg, još jedan bivši Bayernov as, drugačije razmišlja. "Ako Bayern ne pokuša produljiti ugovor, to će biti najgora odluka u klupskoj povijesti", napisao je u kolumni za t-online.de.

Lewa je za Bayern u 364 utakmice zabio 336 golova. Ove sezone u 25 utakmica je zabio 42 gola, a ima i četiri asistencije. U karijeri je još igrao za poljski Lech i njemačku Borussiju Dortmund. U Bayernu je od srpnja 2014. godine.

Pročitajte više