Batistuta ponovo protiv Capella

NEKOLIKO dana uoči velikog derbija talijanskog nogometnog prvenstva Inter Roma, napadač milanske momčadi, Argentinac Gabriel Batistuta (34) još jednom se osvrnuo na razloge svog odlaska iz AS Rome.

"Klub sam napustio zbog loših odnosa s trenerom Fabiom Capellom. Prve dvije sezone Capello me stalno stavljao u igru, a treću me ostavio na klupi, no ja sam bio željan igre," kazao je Batistuta, koji će u nedjelju po prvi put igrati protiv svog nekadašnjeg kluba.

Bati-gol je u Romu stigao 2000. godine iz Fiorentine i već u prvoj sezoni s 20 pogodaka predvodio je Rimljane do prvog "scudeta" nakon 18 godina. No pad forme osjetio se u sljedećim sezonama. Prošle godine postigao je samo šest pogodaka što je utjecalo na sve manju popularnost među navijačima Rome. Slabe igre prisilile su čelnike kluba iz "vječnog grada" da ga posude milanskom Interu. Nastavak karijere na sjeveru Italije nije puno uspješniji - u devet odigranih utakmica uspio je samo dva puta zatresti protivničku mrežu čime se ponovo našao na udaru kritike zbog velike plaće i skromnog učinka na terenu.

"Iako sam uvijek dao sve od sebe trebao sam dati više pogodaka. nadam se kako ću već u nedjelju pokazati kako nisam zaboravio davati golove," zaključio je Batistuta.

Pročitajte više