UŽIVO BAULJATORI Junaci St. Etiennea: Vratili pun novčanik bakici i uletjeli u hrvatski pakao

Foto: Bauljatori

CAR i SARA ili Bauljatori, koji bauljaju svijetom prateći Hrvatsku, na Euru su doživjeli neslućenu slavu nakon njihovog prvog javljanja za Index iz Pariza i St. Etiennea.

Ali, oni naravno tu ne staju, jer znaju da nema života na staroj bauljatorskoj slavi. Danas je novi dan. I to kakav dan! Kada Hrvatsku, Cara i Saru očekuje odlučujuća utakmica protiv Češke, a počelo je dobrim djelom ovih vagabunda:
 
"Išao sam pišati i našao novčanik, pun eura i kartica, bankovnih, fondova, osiguranja. Po imenu, slici i godištu, vidim da se radi o nekoj bakici, kojoj ćemo sve vratiti i iz ovih stopa idemo to odnijeti policajcima. Mi smo pošteni, udaramo samo po onima koji imaju milijune."

Francuzi iz obližnjeg kafića, oduševljeni poštenjem hrvatskih bauljatora, počastili su ih pršutom i sirom. Car objašnjava kako on i Sara, inače poznate varalice, ovdje postupaju ovako moralno:
 
"Zato što varamo po svijetu kriva je hrvatska država i sve dosadašnje Vlade. Da daju ljudima plaću soma i po eura, naravno da ne bi varali. Kako će radnik plaćen 100 kuna dnevno doći bodriti Hrvatsku mjesec dana na Euru, kada životare po principu "Snađi se druže"? Ako smo u nekom francuskom dućanu uzeli pivo ili na tržnici trešnje, nismo ubili čovjeka. Naš dnevni trošak u Francuskoj je pet eura, dok u Splitu trošimo 200 kuna dnevno, tako da smo tu još i uštedjeli."
 
 
Careva slava pročula se daleko izvan hrvatskih granica, pa mu prilaze češke navijačice i mole ga da se fotografiraju s njim. On naravno pristaje uz šeretski smijeh i šaljive opaske: Naši će se danas igrati sa Česima, a večeras ja sa Čehinjama!
 
Bauljatori, oduševljeni atmosferom koju stvaraju hrvatski navijači, poručuju: "Drhte ulice St. Etiennea! Ne mogu oni skupiti, koliko mi možemo popiti!" nakon čega su se i sami prepustili pjesmi usred dima od baklji:

Pročitajte više